Facebook predstavio Single Sign-on, Location API i Deals [VIDEO]

Array

Zimo Zimo Zimo | 03.11.2010. / 21:21

Facebook predstavio Single Sign-on, Location API i Deals [VIDEO]

Na upravo završenom Facebook eventu, Mark Zuckerberg sa svojim je suradnicima predstavio novitete. Andorid je dobio Places i Groups, a predstavljeni su i Single Sign-on, Location API i Deals-i.

Već duže vrijeme kruže informacije da Facebook radi na vlastitom telefonu, no Mark Zuckerberg odmah je na početku prezentacije ove glasine demantirao sa smješkom na licu, te izjavio kako je Facebook društvena mreža i da se ne žele petljati u izradu Facebook telefona. Pošto je ovaj događaj usmjeren na mobilne uređaje, iz Facebooka su napomenuli da trenutno 200 miljuna korisnika koristi Facebook putem mobitela.


Single Sign-on

Danas je predstavljen novi poboljšani način logiranja putem smartphonea na Facebook. Kao primjer Groupon i Zynga predstavili su novi način koji omogućuje brz pregled bez potrebe za zasebnom registracijom i to samo jednim klikom. Jednostavno, brzo i efikasno. Bravo za Facebook! Vjerojatno ćeme ove gumbe viđati na svim aplikacijama.


Location API

Od sada dostupne su svima: Read, Write i Search API omogućuju da pročitate gdje se vaši frendovi nalaze, možete pisati i objavljivati check-in i tražiti relevantna mjesta (Places).


Facebook Deals

Radi se o zanimljivoj aplikaciji koja omogućuje lokalnim poduzetnicima da privuku kupce. Svojom ponudom besplatnih ili sniženih artikla, pića, hrane ili nećeg trećeg, potencijalni će kupci akcijske ponude moći vidjeti na svojim uređajima, sa 2 klika “aktivirati” tu ponudu, te nakon toga tu potvrdu pokazati u lokalu kako bi dobili proizvod ili uslugu na akciji. Ako vam to zvuči zbunjujće, pogledajte video.


Na kraju, Ben Parr iz Mashable-a postavio je da pitanje u vezi Facebook-a za iPad, na što je Mark zanimljivo odgovorio kako iPad nije mobilni uređaj već malo računalo, te da ne želi pričati o tome pošto su na ovom događaju fokusirani na uređaje poput iPhone-a i Andorid telefona.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti