Facebook je počeo sa testiranjem novih značajka na stranici kao što su filtriranje liste prijatelja, te zapošljava ključnu osobu za rad u HTML5 tehnologiji.

Mashable doznaje kako Facebook testira dvije nove značajke odnosno mogućnost filtriranja liste prijatelja i tzv. 'pametne liste' koje automatski kategoriziraju vaše prijatelje.

Liste prijatelja nalazit će se na lijevoj strani odnosno ispod slike profila, sudeći prema slikama ispod, a koje će omogućiti lakše dijeljenje sadržaja sa određenim listama ljudi. Naime, tzv. 'krugove' Google je objavio odmah po lansiranju svog servisa Google+ a sada istu stvar želi uvesti i Facebook.

S druge strane, TechCrunch je doznao kako je Facebook zaposlio Teck Chia, osnivača OpenAppMkt.com inače projekt trgovine aplikacijama za HTML5 mobilne web aplikacije.

Sve je to dio priče koji polako ima smisla a to je da navodni 'Projekt Spartan' koji bi mogao biti HTML5 platforma za mobilne aplikacije, polako postaje konkurencija Appleovoj i Googleovoj trgovini aplikacijama.

Iako Facebook nije prokomentirao niti jednu niti drugu situaciju, jasno je kako ovaj internetski gigant iz dana u dan postaje sve veća kompanija čemu u prilog idu i prihodi koji su narasli dvostruko u odnosu na prošlu godinu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju