Facebook testira novu opciju i želi povezati ljude iz istog susjedstva

Opcija je dostupna samo u određenim gradovima SAD-a i Kanade i nije poznato kada bi se mogla proširiti i na druga tržišta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.05.2021. / 15:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Facebook je najavio testiranje nove opcije unutar svoje mobilne aplikacije koja je namijenjena povezivanju susjeda. Opcija će na početku biti ograničena samo na nekoliko gradova SAD-a i Kanade, a nije poznato kada će se (i hoće li se uopće) proširiti i na druga tržišta. Facebook Neighborhoods bit će baziran na povezivanju ljudi koji žive u istom kvartu, kao i na pronalaženju osoba koje imaju iste interese poput sporta, čitanja, kućnih ljubimaca i slično. Također, iz Zuckerbergove kompanije tu su opciju zamislili i kao virtualno mjesto za raspravu o svim problemima u kvartu, željama stanovnika itd.

Slika nije dostupna Facebook priprema računalnu platformu budućnosti čiji će razvoj biti jedan od najvećih tehničkih izazova desetljeća

Korisnici Androida i Appleovih telefona koji se odluče koristiti tu opciju morat će omogućiti dijeljenje svoje lokacije, kako bi ih Facebook mogao povezati s osobama koje žive u njihovoj blizini. Pored klasičnih informacija s profila, korisnici će moći dijeliti i informacije o svojim interesima, kao što će moći izabrati i ulogu koju želi imati u svom susjedstvu - npr. mogu naglasiti kako žele tu opciju koristiti kako bi upoznavali susjede i družili se, dok se drugi mogu identificirati kao “pomagači” i time susjedima dati do znanja da na njih mogu računati u slučaju da im nešto treba.

Testiranje Facebook Neighborhoodsa već je počelo u Kanadi i, prema Reid Patton koja upravlja ovim projektom u Zuckerbergovoj kompaniji, ta se opcija do sada najviše koristila za pronalaženje izgubljenih kućnih ljubimaca, organiziranje izleta, stvaranje novih prijateljstava, pronalaženje majstora itd.

Slika nije dostupna Koje aplikacije prikupljaju i prodaju najviše podataka? Mogli biste se jako iznenaditi

U teoriji ovaj se alat čini korisnim, no vidjet ćemo kako će izgledati u praksi jer će vjerojatno značiti davanje novih podataka Facebooku, a bit će potrebno nadgledati i upravljati sadržajem koji se objavljuje, što se često pokazalo velikim izazovom kojem Facebookovi moderatori i algoritmi nisu uvijek dorasli.

Izvor: Cnet
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti