S obzirom da su potrošili 20 milijardi dolara na Instagram i WhatsApp, logično je da Facebooku više ne trebaju aplikacije Poke, koja je bila svojevrsni odgovor na Snapchat, te Camera koja je omogućavala da korisnik doda više fotografija od jednom.

Poke je bila ideja koja je realizirana u samo 12 dana, no nikad nije zaživjela s obzirom da su već korisnici bili naviknuti koristiti Snapchat, a i upravo je Snapchat bio prilika odmaknuti se od sveprisutnog Facebooka. Kasnije Facebook je kupio WhatsApp stoga više nema potrebe za Poke-om, stoga su aplikaciju ugasili, bez puno medijske pažnje.

Nadalje, Camera je bila još jedan pokušaj Facebooka da konkurira drugim servisima za fotografije, no nakon akvizicije Instagrama, očito je da im Camera više ne treba, a uz to i sama Facebook aplikacija ima prilično dobro riješene fotografske mogućnosti.

Facebook će se radije fokusirati na Paper, aplikaciju koju su mnogi pohvalili i rekli kako je upravo ona najbolja mobilna aplikacija ikad proizašla iz Facebooka. Kompanije je osnovala i cijeli odjel za razvoj novih ideja, a gdje se našao i Paper, tako da ne sumnjamo kako ćemo vidjeti napredak na Paperu i objavu novih mobilnih aplikacija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju