Facebook ukida poruke na Android i iOS uređajima, komunikacija od sada samo putem Messengera

Namjera je sasvim jasna, u Facebooku na ovaj način žele „isforsirati“ da što više korisnika preuzme, instalira i komunicira putem Facebook Messenger aplikacije.

Tomislav Ćuto Tomislav Ćuto | 10.04.2014. / 07:25

Facebook ukida poruke na Android i iOS uređajima, komunikacija od sada samo putem Messengera

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Namjera je sasvim jasna, u Facebooku na ovaj način žele „isforsirati“ da što više korisnika preuzme, instalira i komunicira putem Facebook Messenger aplikacije.

Cijeli postupak ukidanja slanja poruka izravno iz Facebook aplikacije na Android i iOS uređajima počeo je u četvrtak i očekuje se kako će se sve završiti u idućih nekoliko tjedana, nakon čega izravna komunikacija putem poruka više neće biti moguća.  Razloge za ovakvu odluku u Facebooku su odlučili objasniti i opravdati činjenicom kako se „komunikacija porukama u Facebook Messenger aplikaciji odvija 20 posto brže“. Uz ovaj podatak, iz Facebooka poručuju kako će se Facebook Messenger „konstantno nadograđivati novim značajkama“, pa je tako već implementirana mogućnost „grupnih razgovora“, te samih poziva.

Glasnogovornik Facebooka je između ostaloga poručio: „Kreirali smo brzu i pouzdanu aplikaciju, tako da komunikacija putem Facebook Messengera doista donosi sjajno iskustvo, stoga smo procijenili kako je pametnije da korisnici svu svoju energiju i resurse usmjere na to novo iskustvo“. Svi korisnici na Androidu i iOS-u će u narednim tjednima prvo dobiti obavijest o ukidanju mogućnosti komuniciranja porukama unutar same Facebook aplikacije, uz upute kako instalirati njihov Messenger. 

Korisnici koji su već dobili obavijest o ovom potezu Facebooka, imaju dva tjedna da se prebace prije nego chat u službenoj aplikaciji nestane. Kako je za sada poznato, gumb za chat će i dalje postojati, no preusmjerit će korisnike na Messenger aplikaciju.

Što se tiče korisnika sa starijim i slabijim Android uređajima, koji imaju ograničenu memoriju, oni neće morati preuzeti Messenger, a isto vrijedi i za Windows Phone i tablet korisnike. Oni korisnici koji koriste Paper i dalje će moći komunicirati s prijateljima direktno iz aplikacije, iako se očekuje da će se svim aplikacijama u dogledno vrijeme ukloniti chat.

S druge strane dobra stvar je što će Facebook smanjiti veličinu službene aplikacije, koja će raditi brže. “Jednom kada se proces završi, očekujemo da će osnovne aplikacije biti brže”, ističu iz Facebooka.

 

Facebook Messenger za mobilne platforme možete preuzeti ovdje

Izvor: TNW

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti