Facebook uklonio Trumpove izborne oglase zbog nacističkih znakova

Oglasi koje je izborni stožer Donalda Trumpa odlučio koristiti na nadolazećim izborima, a koji su bili upereni protiv krajnje ljevice, na Facebooku su ocijenili neprimjerenima zbog nacističkog znaka te ih neće reklamirati.

Hina | 18.06.2020. / 23:00

Galerija

Facebook je povukao oglase koje je objavio izborni stožer Donalda Trumpa i koji su bili upereni protiv krajnje ljevice, s obrnutim crvenim trokutom, znakom kojim su nacisti označavali političke zatvorenike u koncentracijskim logorima. Prvi je na to upozorio Washington Post koji je prijavio sporni sadržaj na Facebooku. Platforma je zatim povukla oglase na kojima je bio crveni trokut.

Glasnogovornik te društvene mreže potvrdio je kako su povukli Trumpove objave i oglase jer krše njihova pravila o suzbijanju govora mržnje.

Ne dopuštamo uporabu znakovlja organizacija koje šire mržnju i mrskih ideologija, osim ako se ne koriste kako bi ih se osudilo, istaknuo je Nathaniel Gleicher, direktor odjela za propise o računalnoj sigurnosti u Facebooku, odgovarajući na upit na saslušanju koje se održalo u američkom Kongresu u vezi s napisom u Washington Postu.

Nacisti su tim znakom označavali političke zatvorenike iz redova ljevice. Naša pravila zabranjuju uporabu tog znaka (...) bez konteksta koji bi ga osuđivao ili propitivao, dodao je glasnogovornik mreže.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti