Usporedno s famoznom i ekstremno popularnom aplikacijom WhatsApp, Facebook razvija i mogućnosti svoje nativne aplikacije za razmjenu poruka, Messenger, koji od sada ima još jednu novu mogućnost.

Iako mnogi misle kako je Messenger opcija koju ne koristi previše ljudi, istina je potpuno drugačija, jer ova aplikacija koja je dostupna unutar Facebooka mjesečno ima čak 600 milijuna aktivnih korisnika. Naravno da je takvu brojku nemoguće ignorirati, u Facebooku su svjesni kako bi zapostavljanje Messengera vjerojatno bilo pogubno, stoga se konstantno uvode nove opcije i značajke. Može li Facebook ovom opcijom ugroziti Skype, Google Hangouts ili Appleov FaceTime, koji također nude glasovne i video pozive teško je procijeniti, ali je činjenica kako najpopularnija društvena mreža na svijetu mora imati kakvu mogućnost, ako ništa drugo onda zbog činjenice da će na taj način manji broj korisnika imati potrebu koristiti navedene, ali i neke druge aplikacije, odnosno ostajati na Facebooku i kada imaju potrebu odraditi video poziv. 

Facebook Messenger video pozivi rade, dakako, na "fiksnim" linijama, WiFi mrežama, ali preko LTE mobilnih mreža. Iz kompanije su posebno naglasili kako je mogućnost video poziva posebno prilagođena mrežama koje imaju nisku propusnost (čitaj brzinu), pa je Stan Chudnovsky, voditelj Messenger odjela u Facebooku istaknuo kako će njihovi pozivi biti kvalitetniji od konkurenata. Je li to u praksi doista tako najbolje ćete provjeriti sami, ako testirate Messenger i video pozive. Korištenje je, naravno, vrlo jednostavno, izravno iz "chata" dodirnite ikonu video kamere i video poziv kreće. Nakon što je poziv započeo, ako komunicirate putem pametnog telefona koji ima dvije kamere, brzo i jednostavno se možete prebacivati između prednje i stražnje kamere. Facebook Messenger video pozive mogu koristiti svi, bez ograničenja, a hoće li ova nova opcija donijeti rast korisnika samog Messengera, što očekuju u kompaniji Marka Zuckeberga, saznat ćemo vrlo brzo. 

Izvor i foto The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju