Facebook uvodi oglase i u Messenger

Prema nekim procjenama, svakog dana razmijeni se više od 2 milijardi poruka na Messengeru i oko 2,5 milijardi na WhatsAppu

Martina Čizmić | 12.07.2017. / 08:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kao da nije bilo dovoljno što je Facebook svoju mobilnu aplikaciju razdvojio u dvije – Facebook i Messenger, sad su odlučili iskoristiti Messenger kao još jedan kanal za plasiranje oglasa.

Tako će korisnici jedne od najpopularnijih aplikacija za dopisivanje uskoro na zaslonima svojih pametnih telefona uz poruke svojih prijatelja gledati i oglase.

Kako ističu iz Facebooka, oglasi će biti plasirani između korisničkih poruka, kao što je to slučaj s oglasima na klasičnom zidu na Facebooku.

Stan Chudnovsky, šef razvoja Messengera, gostujući na MobileBeat 2017, najavio je kako oglasi neće biti vidljivi odmah niti svima. Naime, poslužit će se istom taktikom koju su koristili i za uvođenje oglasa na Instagramu – postupno i polako.

Ovo je samo posljednji u nizu pokušaja Facebooka da nastavi pozitivan rast prihoda. Već su se pojavile glasine kako bi sljedeći "na udaru" mogao biti popularni servis i aplikacija za dopisivanje WhatsApp.

Naime, prema nekim procjenama, svakog dana razmijeni se više od 2 milijardi poruka na Messengeru i oko 2,5 milijardi na WhatsAppu, što je izuzetno zanimljivo oglašivačima. Procjenjuje se kako bi uvođenjem oglasa u Messenger i WhatsApp Facebook mogao zaraditi dodatnih 11 milijardi dolara do 2020.

Prvi koji su imali "sreće" vidjeti oglase u Messengeru bili su korisnici u Australiji i Tajlandu, gdje je Facebook testirao tu mogućnost posljednjih šest mjeseci. Oglašivači mogu koristiti klasični oglas kojim privlače posjetitelje na svoje mrežne stranice ili stranice na Facebooku, ili ponuditi korisnicima mjesto gdje mogu započeti razgovor, pitati što ih zanima ili dobiti dodatne informacije o tvrtki.

Zanimljivo je kako su korisnici veoma dobro prihvatili takav oblik oglašavanja jer ih "povezuje s tvrtkama".

Nije poznato kad će se oglasi pojaviti na ekranima hrvatskih korisnika, ali očekuje se da ćemo ih vidjeti do kraja godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti