Facebook uvodi prepoznavanje lica kod označavanja fotki

Problem kod označavanja fotografija nastao je kada ste htjeli označiti jednu osobu na više slika, jer ste svaku sliku morali posebno označiti. Kasnije je Facebook uveo grupno označavanje, a sad uvodi i prepoznavanje lica.

Zimo Zimo Zimo | 16.12.2010. / 07:42

Facebook uvodi prepoznavanje lica kod označavanja fotki

Fotografije su jedan od najjačih alata Facebooka. Sada sa novim mogućnostima označavanje fotografija postat će još lakše, pa će software za vas prepoznavati koje se osobe nalaze na slikama. 

Svakog dana na Facebook fotografijama označi se preko 100 milijuna osoba, pa je ujedno ova značajka i jedna od napopularnijih alata Facebooka. Ljudi vole gledati fotografije svojih prijatelja te se prisjetiti veselih trenutaka koje su provelo zajedno.

Kako označavanje (tag) može biti mukotrpan posao, pogotovo ako trebate označiti svojih nekoliko frendova na 100 novih fotografija, Facebook je nedavno uveo grupno označavanje koje omogućuje upisivanje imena jedne osobe, te označavanje iste osobe na više fotografija odjednom.

Danas je Justin Mitchell na blogu Facebooka objavio novu značajku -- prijedloge oznaka (tagova). Ova usluga radi na način da kada vaši prijatelji uploadaju nove fotografije, Facebook koristiti software prepoznavanja lica te na temelju toga pronalazi nove fotografije i fotografije na kojima ste označeni. Slične se fotografije grupiraju i kada je moguće Facebook predloži ime prijatelja na fotografijama.

Ukoliko ne želite da se vaše ime predlaže, moguće je isključiti značajku u postavkama za privatnost gdje se nalazi “Suggest photos of me to friends”. Nakon toga vaše se ime više neće pojavljivati, dok će vas prijatelji i dalje moći “ručno” označavati. Spomenimo još da vas označavati mogu samo osobe koje su na popisu vaših prijatelja.

Ova novost pojavit će se kroz nekoliko tjedana prvo kod korisnika sa prebivalištem u SAD-u kroz, a kad stiže u ostatak svijeta, za sad još nije poznato.

Koristite li često uslugu označavanja? Što mislite o predlaganju oznaka?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti