Facebook želi da uploadate više slika pomoću Photo Sync-a [VIDEO]

Iako se na dnevnoj bazi uploada 300 milijuna fotografija, Facebook želi da taj broj bude još veći i eventualno izvući nešto više informacija od same slike.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.12.2012. / 13:00

Facebook želi da uploadate više slika pomoću Photo Sync-a [VIDEO]

Iako se na dnevnoj bazi uploada 300 milijuna fotografija, Facebook želi da taj broj bude još veći i eventualno izvući nešto više informacija od same slike.

S jedne strane priča je vrlo zanimljiva. Dakle Facebook je bez puno medijske najave objavio novu značajku Photo Sync koja bi vam trebala uštedjeti nešto vremena. Korisnici na iOS i Android aplikaciji Facebook možda su primijetili novu poruku iz kompanije u kojoj se predstavlja ovaj servis kao 'lakši način za dijeljenje fotografija'.

Jednom kada se prijavite na ovaj servis, svaka fotografija koju poslikate vašim mobitelom automatski će se uploadati na Facebook no u privatni album, koji kasnije možete uređivati po želji, te eventualno podijeliti fotografije koje želite.

Ovo je ujedno i najveće unaprjeđenje Facebookovih fotografija do danas, pošto kompanija želi još više njih vidjeti na svom servisu, no to sigurno nije zato što oni vole fotografije već cijela stvar ima vrlo dobro razrađenu pozadinsku priču.

Kako objašnjavaju razni mediji, iako će se vaše fotografije zaštiti u privatnom profilu, Facebook će svakako imati uvid u lokaciju s koje je slika postavljena, te eventualno moći pronaći osobe koje se nalaze na njoj, kako bi označavanje bilo još jednostavnije - odnosno sve što bi trebali jest odobriti oznaku osobe na određenim fotografijama.

S druge strane, Facebook bi isto tako mogao prepoznati brand sa slike, pa bi samim time dobio ključne podatke da vam servira oglase. Primjerice, ukoliko poslikate Nike-ice, Facebook će vidjeti da je taj brand na slici i znat će vašu lokaciju, stoga će vam plasirati relevantni oglas za trgovine - u ovom slučaju - one koje prodaju Nike tenisice a koja se nalazi u vašoj blizini.

Za vrijeme dok Facebook promovira drugačiju stranu priče, još uvijek se nije detaljno izjasnio oko postavka privatnosti glede albuma, jedino je poznato da će se oni nalaziti daleko od očiju javnosti - barem za sada!

Više o svemu možete pročitati na službenim Facebookovim stranicama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti