Facebookov Slingshot promijenio pravila igre

Slingshot je još jedan u nizu pokušaja Facebooka da konkurira sve moćnijem Snapchatu, no njihovu odluku da video ili sliku vidite tako da ju otključate na način da prije pošaljete svoju sliku ili video, Facebook je odlučio promijeniti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 05.09.2014. / 07:52

Facebookov Slingshot promijenio pravila igre

Slingshot je još jedan u nizu pokušaja Facebooka da konkurira sve moćnijem Snapchatu, no njihovu odluku da video ili sliku vidite tako da ju otključate na način da prije pošaljete svoju sliku ili video, Facebook je odlučio promijeniti. 

Osobno, od početka mi nije bilo jasno kako su zamislili komunikaciju između korisnika na Slingshotu. Ako dobiješ poruku, kako odgovoriti na nju kad ju ne vidiš? 

Izgleda kako nisam bio jedini s ovakvim razmišljanjem, pa tako nova ažurirana verzija omogućuje slanje otključanog sadržaja, što znači da ćete vidjeti poruku bez da prije pošaljete svoju.  

Naravno, Facebook isprobava različite modele, no Slingshot je na početku uzeo nešto maha, ali ubrzo je znatiželja korisnika splasnula. Sada uz nova ažuriranja kompanija pokušava Slingshot učiniti zanimljivom aplikacijom, a hoće li u tome uspjeti pokazat će vrijeme. 

S druge strane Snapchat bilježi sve više momentuma, pogotovo s svojom “Stories” značajkom, koja omogućuje slanje više sadržaja u jednom “folderu” koji je prisutan 24 sata, nakon čega se sve iz njega briše. Također, svi mogu vidjeti tu poruku, a novitet je da Snapchat od sada šalje i obavijesti ukoliko vam stoje nepročitane “Stories”. 

Dodajmo ovome da se dnevno pogleda preko milijardu Storiesa dnevno, i čini se kako Snapchat polako gradi priču oko ove značajke koja je popularnija nego obični snapovi. 

Može li Facebook ugroziti Snapchat? Ako se mene pita, teško, barem ne tako skoro!

Foto Flickr

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti