Najveća društvena mreža -- Facebook na dobrom je putu da postane javna kompanija gledajući njezine prihode koji bi trebali nadmašiti 2 milijarde dolara.

Ljudi koji su vidjeli posljednje financijsko izvješće Facebooka ističu kako poslovanje kompanije raste brže nego što se to očekivalo nekoliko mjeseci ranije, čime se povećava mogućnost Facebooka da postane javna kompanija.

Procjenjuje se kako će Facebookovi prihodi prije oporezivanja, kamata i amortizacije iznositi preko 2 milijarde dolara, navodi Wall Street Journal koji nije istaknuo o kojoj se točno brojki radi.

Kompanija za istraživanje eMarketer prognozira kako će Facebookovi prihodi od oglašavanje ove godine iznositi 4.05 milijarde dolara, dok su ti prihodi prošle godine iznosili svega 1.86 milijardi dolara.

Investicijom tvrtka Goldman Sachsa i Digital SKy Technology, Facebook je postao kompanija vrijedna 50 milijardi dolara, a s obzirom na brzo rastuće prihode, Facebook bi mogao vrijediti oko 100 milijardi dolara prije nego što postane javna kompanija. Sa tom vrijednosti, najveća društvena mreža sa preko 600 milijuna korisnika, mogla bi postati vrijednima od kompanija kao što su Amazon, Cisco i drugi, navodi WSJ.

Od početka godine Facebook uvodi nove načine zarade kao što su sponzorirani članci, a prošli tjedan u pet gradova počeli su s prodajom Facebook Deals čime su postali direktna konkurencija tvrtki za grupnu ponudu Groupon. Nagađa se kako će Facebook početkom sljedeće godine postati javna kompanija.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju