Fantastičan spoj klasike i modernog dizajna: Ovo je električni motocikl budućnosti!

Iz Curtissa kažu kako su ponovno osmislili američki motocikl te Zeus predstavlja budućnost ove industrije.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 05.09.2018. / 13:39

Curtiss Zeus (Foto: Curtiss Motorcycles/Profimedia) (Foto: Curtiss Motorcycles/Profimedia)

Revolucija električne mobilnosti zahvatila je sve oblike prijevoza – osim automobila, sve su popularniji i električni romobili, bicikli i motocikli. Nedavno su čak i iz Harley Davidsona najavili razvoj prvog električnog motora, što nam najbolje govori smjer u kojem ide tržište i kojem će se okrenuti sve veći broj kompanija.

Koncept električnog motocikla nedavno je predstavila i kompanija Curtiss, a osim što je riječ o zvijeri na dva kotača s elektromotorom kojeg napaja litij-ionska 14,4 kWh baterija, ono po čemu je ovaj motor specifičan je i futuristički dizajn. Zeus je poseban i po tome što, kako kažu iz ove kompanije, koristi mehaniku tradicionalnih benzinskih motora, ali ga pokreće elektromotor.

Curtiss Zeus (Foto: Curtiss Motorcycles/Profimedia) (Foto: Curtiss Motorcycles/Profimedia)

Trenutno nisu objavljene neke specifikacije o samom motociklu jer je riječ o konceptu koji će se još s vremenom mijenjati, a prerano je govoriti i o njegovoj cijeni.

Jordan Cornille, šef dizajna iz Curtissa, rekao je za medije kako su, spajanjem klasike i modernog dizajna sa Zeusom ponovno osmislili američki motocikl, na što su svi u kompaniji jako ponosni. Dodao je i kako je ovo samo prvi u nizu koncepata koje namjeravaju predstaviti, a da su na dobrom putu pokazuje i nagrada za najinovativniji motor koju je Zues ove godine dobio na prestižnom Quail Motorcycle Gathering skupu motociklista koje se godinama održava u Kaliforniji.

Izvor: Profimedia
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti