Finalima 6. sezone A1 Adria Lige završilo premijerno izdanje Reboot Online Games Weeka

Tijekom vikenda ljubitelji esporta mogli su gledati izuzetno zanimljive mečeve najboljih regionalnih esportaša.

Martina Čizmić | 01.12.2020. / 08:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako ove godine nije bilo velike arene, ni brojne publike koja bi ih uživo bodrila,sudionici finala šeste sezone regionalnog esport natjecanja odmjerili su svoje snage u virtualnom svijetu u sklopu Reboot Online Games Week powered by A1. Ljubitelji gaminga tako su mogli pratiti okršaje najboljih regionalnih esportaša u četiri videoigre: Brawl Stars, Clash Royale, CS:GO te FIFA21.

Uvertira u finala mobilnih igara odigrana je na 5G mobilnim uređajima i A1 5G mreži. Gledatelji su imali priliku okušati se protiv popularnih gaming influencera kao što su Lavvek, Inder45 i PvtMole. U natjecateljskom dijelu turnira, Good Game ekipe su nastavile dominirati Brawl Stars zajednicom, dok je u Clash Royale dijelu turnira Team LAZR ipak posustao nakon savršene grupne faze. Bolji od njih su bili igrači ekipe Joža Esports predvođeni strašnim Nikolom. Postao je četverostruki osvajač ove prestižne esport lige.

Na početku lige nas je napustio jedan od najvažnijih igrača i u regularnoj sezoni nismo našli pravu formu. Rezultati nisu bili najbolji, promijenili smo formaciju u 2v2 setu i to se pokazalo kao pun pogodak jer Sasaa i Bruno Blaze su igrali savršeno. Sjajan je osjećaj po četvrti put osvojiti ovu ligu i želim se zahvaliti svojim suigračima na odličnoj igri, rekao je.

Finalni poredak u kategoriji mobilnih igara:

BRAWL STARS 

Good Game Gold 
Good Game Red 
FA Deadly
Code Lyoko 

CLASH ROYALE

Joža Esports
Team LAZR
Flayn eSports
Tribe Academy

Vikend je bio rezerviran za CS:GO s ukupnim fondom od 11.000 eura, te za igru FIFA21 s 2.150 eura namijenjenih za sudionike finalnih mečeva.

U subotnjem CS:GO okršaju, pred brojnim online pratiteljima, našla su se četiri najbolja tima s ovih prostora: 4Glory, EAGLES, Blink i lvlUP. Ove godine nismo imali prilike gledati napeto finale kao prethodnih, ali budimo realni - tko je nakon grupne faze mogao očekivati da će “posljednji ples” ekipe lvlUP biti tako jednostavan i lagan? U završnom meču lvlUP svladali su svoje stare rivale Blink s laganih 2:0 te odnijeli glavnu nagradu od 5.000 eura i titulu najboljeg CS:GO tima u Adria regiji.

Zadnjeg dana velikog finala šeste sezone A1 Adria Lige, ali i premijernog izdanja događanja Reboot Online Games Week powered by A1, natjecalo se u najnovijoj verziji popularne nogometne igre FIFA21. U nedjeljnom finalu nastupila su četiri najbolja igrača iz regije – esad1memić, ajdin977, Brstimir i amke2001, a potonji je pokazao neviđenu dominaciju nad konkurencijom i odnio kući nešto više od 1.100 eura.

Što se tiče finala A1 Adria lige ja sam prezadovoljan, sve je proteklo kako sam i priželjkivao, osvojio sam Adriu bez ijednog poraza u veoma jakoj konkurenciji. U ovoj sezoni imao sam mnogo uspona i padova, trudio sam se i moj trud se isplatio. Želim čestitati svim igračima, također mojim prijateljima, na odličnom plasmanu i vidimo se iduće sezone u još boljoj formi!, rekao je amke2021.

Finalni poredak računalnih igara:
CS:GO                                                      FIFA21
1. mjesto – lvlUP                                       1. mjesto – amke2001
2. mjesto – Blink                                        2. mjesto – Esad Memić
3. mjesto – 4Glory                                     3. mjesto – Brstimir
4. mjesto – EAGLES                                 4. mjesto – Ajdin977

Tijekom šeste sezone odigrano je na stotine mečeva koje su pratili esport fanovi iz cijele regije putem live streama na Twitch.tv, na YouTubeu ili Facebooku. 

Osim PES eFootball i CS:GO 2v2 turnira, streamova s gostima kao što su sprEEEzy, DoubleAIm, PvtMole, Lavvek i Inder, bilo je tu puno nagradnih natječaja, zanimljivih panela, a cijeli događaj je uz zabavni štih obilježilo i nekoliko humanitarnih akcija. Pored A1AL Humanitarke, gdje je 10 popularnih Youtubera igralo za udrugu po izboru, tijekom cijelog tjedna bile su otvorene donacije za dječji Dom Vrbina iz Siska za koji je prikupljeno više od 28.000 kuna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti