Fleksibilni ekrani nisu rezervirani samo za pametne telefone, već postaju dio visoke mode

Torbe nazvane "Canvas of the Future" trebale bi biti proizvedene u dvije inačice - jedna s jednim, druga s dva ekrana.

Martina Čizmić | 14.05.2019. / 07:37

Louis Vuitton, torba Canvas of the Future (Foto: YouTube/Louis Vuitton)

Očekivano je bilo da ćemo fleksibilne ekrane gledati na pametnim telefonima. No da će ti isti fleksibilni ekrani postati dio mode?

Luksuzna modna kuća Louis Vuitton predstavila je na svojoj modnoj reviji u New Yorku "prototip" nove "fuzije tehnologije i mode".

Kako je istaknuto na reviji, predstavljeno je "najinovativnije platno dosad". Točnije, Vuittonovi dizajneri iskoristili su fleksibilne ekrane u dizajnu prepoznatljivih torbi.

Uz to što su unijeli dozu inovativnosti i individualnosti, u suradnji s američkim proizvođačem Royole ugradili su fleksibilni AMOLED ekran rezolucije 1920 x 1400 megapiksela. Torbe nazvane "Canvas of the Future" trebale bi biti proizvedene u dvije inačice - jedna s jednim, druga s dva ekrana.

Iz Louis Vuittona pojašnjavaju kako je ideja da torba postane produžetak pametnog telefona, što bi moglo sugerirati kako ekrani nisu ugrađeni samo za ukras, već i da će imati dodatnu funkcionalnost.

Kako je i Royole već ranije predstavio svoju "liniju" nosivih fleksibilnih ekrana, ova suradnja nije toliko neobična. Tako bi se moglo dogoditi da prve fleksibilne ekrane po gradu "nose" ljubiteljice mode, a ne tehnologije.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti