Ford traži pomoć u dizajniranju novog automobila na veoma neobičnom mjestu

Automobil koji zasad nosi ime Fordzilla P1 (po Fordovu esport trkaćem timu), bit će rezultat suradnje gamera i profesionalnih dizajnera automobila. Glavna je smjernica - osmisliti nešto što dosad nigdje nije viđeno.

Martina Čizmić | 11.03.2020. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dizajn automobila igra važnu ulogu ne samo u privlačenju kupaca već i u njegovim ukupnim performansama. Proizvođači automobila trude se osmisliti dizajn koji će biti savršen ili najbliže tome. No s vremenom se čini kao da svi automobili pomalo počinju sličiti jedan na drugi.

Stoga ne iznenađuje što je Ford odlučio potražiti pomoć "izvan tvrtke" i pronaći nove i svježe ideje za dizajn automobila. I to ne bilo kakvih automobila.

Naime, Ford je odlučio regrutirati gamere i esportaše kako bi mu pomogli dizajnirati novi trkaći automobil koji će postojati samo u digitalnom svijetu. Jer, tko bolje poznaje taj svijet od igrača.

Automobil koji zasad nosi ime Fordzilla P1 (po Fordovu esport trkaćem timu), bit će rezultat suradnje gamera i profesionalnih dizajnera automobila. Glavna je smjernica - osmisliti nešto što dosad nigdje nije bilo viđeno.

Osmisliti trkaći automobil bez ikakvih ograničenja u virtualnom svijetu prilika je za dizajnerski tim da zaista pusti mašti na volju. Stručnost gamera presudna je kako bi se osiguralo da će to zaista biti najljepši automobil na mreži, istaknuo je Amko Leenarts, direktor dizajna u Ford Europa.

Voditelj projekta bit će Fordova europska podružnica, u suradnji s kapetanima Fordzillinih timova iz različitih europskih zemalja, ali i šire gamerske zajednice. Tako će o idejama za kokpit, motor, snagu i sve ostalo, gameri moći glasati u anketi objavljenoj na Twitteru.

Treba istaknuti da još nije poznato ni kad ni gdje bi Fordzilla P1 trebao ugledati svjetlo dana, ali nagađa se da bi to moglo biti u igri Forza Motosport.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti