Fortnite odgađa lansiranje nove sezone do lipnja

Milijuni igrača koji su s nestrpljenjem očekivali novu sezonu Fortnitea, koja je trebala biti lansirana za dva tjedna, morat će se još malo zadovoljiti aktualnom sezonom.

Martina Čizmić | 15.04.2020. / 16:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Milijuni ljudi diljem svijeta zatvoreni su u svojim domovima zbog aktualne pandemije koronavirusa. I dok čak i Svjetska zdravstvena organizacija udružuje snage s velikim igračima industrije videoigara i poziva ljude da ostanu u kućama i igraju igre, proizvođači se suočavaju s problemima.

Naime, baš kao i brojne druge profesije i kreatori videoigara trenutno rade od kuće. To znači da produkcija videoigara pati. Neke su izdavačke kuće zbog toga morale odustati od nekih projekata, druge su ih odgodile za nekoliko mjeseci.

Posljednja takva vijest dolazi iz Epic Gamesa, koji su objavili kako će 2. poglavlje 3. sezone Fortnitea biti odgođeno do 4. lipnja. Milijuni igrača koji su s nestrpljenjem očekivali novu sezonu, koja je trebala biti lansirana za dva tjedna, tako će se morati zadovoljiti aktualnom sezonom.

Iako iz Epic Gamesa nisu željeli dati pobliže objašnjenje što je uzrokovalo odgađanje, nagađa se da je odgovoranupravo rad od kuće. Naime, kreatori videoigara često u svojim domovima nemaju jednako snažne uređaje kao na poslu pa je izrada videoigara u kućnim uvjetima nešto sporija. No kad je Epic Games u pitanju to nije ništa novo. Već smo bili svjedoci pomicanju lansiranja nove sezone Fortnitea.

Dok nova sezona ne ugleda svjetlo dana, igrači mogu uživati u postojećoj koja će biti obogaćena novim mogućnostima, izazovima i dodatni bodovima, objavili su na službenom blogu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti