Foxconn navodno počinje pilot proizvodnju Apple TV seta

Foxconn je u fazi pokusne proizvodnje dugo očekivanog Apple TV seta, javlja China Business News.

Zimo Zimo Matija Zlatarek | 29.05.2012. / 12:39

Foxconn navodno počinje pilot proizvodnju Apple TV seta

Foxconn je u fazi pokusne proizvodnje dugo očekivanog Apple TV seta, javlja China Business News. Iako nikakvi drugi detalji nisu poznati niti objavljeni, ove glasine već su neko vrijeme prisutne u medijima.

China Daily u svom izvještaju navodi da će televizor imati aluminijsko tijelo, inteligentnog osobnog asistenta Siri i FaceTime video poziv.

Analitičar JP Morgana smatra da Apple neće televizor objaviti do 2014. godine. Mark Morowitz rekao je da istraživanje njegove tvrtke ne ukazuje na predstavljanje bilo kakvog TV proizvoda, prenosi Cnet.

Međutim, Gene Munster iz Piper Jaffraya uvjeren je da će televizor biti najavljen ove godine. Munster smatra kako bi Apple mogao najaviti televizijski set naziva iHub krajem ove godine, a isti bi u prodaju krenuo početkom 2013. godine. Njegova procjena je da bi Apple mogao uzeti do 10% udjela na tržištu u roku od tri godine.

Ostaje za vidjeti kakav će biti koncept nadolazećeg TV seta. Pobjednik u dnevnom boravku neće biti odlučen po veličini ekrana ili koliko tanko visi na zidu. Kao i kod smartphoneva i tableta, te mogućnosti i karakteristike uskoro će postati standard. Umjesto toga, vrijednosti za mjerenje uspjeha prebaciti će se na aplikacije i softver koji ih veže uz hardver. A iPhone i iPad pokazali su nam kako Apple zna na koji način uzbuditi uspavanu industriju.

Od Machintosha do bežične povezanosti i iTV-a

(Image via DetectApple)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti