Garmin predstavio nove satove za one koji vode računa o stilu i svom zdravlju

Garminovi pametni satovi nude zanimljive opcije poput konstantnog praćenja razine kisika i otkucaja srca, ali i razine energije u tijelu.

Martina Čizmić | 25.09.2020. / 07:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Garmin je predstavio nove pametne satove iz serije Venu Sq - Venu Sq i Venu Sq Music. Radi se o GPS pametnim satovima koji kombiniraju dnevni stil s funkcijama praćenja zdravlja i fitnessa, a koje karakterizira elegantno pravokutno lice sata, svijetli zaslon u boji i trajanje baterije do 6 dana u načinu pametnog sata i do 14 sati u GPS načinu rada.

Venu Sq sadrži paket funkcija za praćenje zdravlja potpomognutih Garmin Elevate sustavom za praćenje otkucaja srca. Među ostalim ugrađenim funkcijama za zdravlje su napredno praćenje spavanja uz Pulse Ox2, praćenje disanja, upozorenja o otkucajima srca (visoki i niski), praćenje menstrualnog ciklusa, razine stresa s podsjetnicima za opuštanje, hidratacije i još mnogo toga. Body Battery sustav za praćenje energije daje uvid u razinu energije što može pomoći u planiranju vježbi, odmora i spavanja.

Kada je vrijeme za predah, moguće je pristupiti četirima pažljivim aktivnostima disanja direktno sa sata: Tranquility koji olakšava spavanje, Coherence koji osnažuje ravnotežu i smirenost, i dvije verzije Relax i Focus za poticanje koncentracije i oslobađanje od stresa. Na kraju svake aktivnosti disanja slijedi sažetak koji pokazuje trajanje, disanje, prosječan broj otkucaja srca i promjene stresa.

Kad je vrijeme za pokret, Venu Sq sadrži više od 20 ugrađenih sportskih aplikacija u zatvorenom i na otvorenom, uključujući pilates, jogu, trening snage, trčanje, plivanje u bazenu, biciklizam, golf i ostale. Bilježi korake, intenzivne minute, potrošene kalorije i ostalo. Venu Sq dolazi s učitanim treninzima, pripremljenim treninzima dostupnim za preuzimanje s Garmin Connecta i kreiranje vlastitih prilagođenih vježbi.

Kompatibilan je s Garmin Coach aplikacijom, besplatnim planovima treninga koji se prilagođavaju ciljevima i izvedbama trkača, a upotpunjeni su s virtualnim osobnim trenerom za dodatnu motivaciju.

Napredni sustav praćenja sna procjenjuje laganu, duboku i REM fazu sna,funkcija za praćenje disanja mjeri broj udisaja u minuti, a Pulse Ox mjeri zasićenost krvi kisikom. Nakon buđenja korisnici mogu pregledati statistiku spavanja u Garmin Connectu kako bi vidjeli spavaju li kvalitetan san koji je potreban da bi se sljedeći dan osjećali odmorni i napunjeni energijom. Venu Sq također podržava cjelodnevno praćenje zasićenosti krvi kisikom koje se po potrebi može uključiti u postavkama.

Osim fitnes funkcija, Venu Sq satovi imaju i funkcije pametnih satova pa tako primaju obavijesti o dolaznim pozivima, porukama i drugim obavijestima s pametnog telefona. A pomoću Venu Sq Music moguće je preuzmianje pjesme ili popise pjesama, uključujući one iz glazbenih usluga drugih proizvođača poput Deezera.

Venu Sq ima opciju otkrivanja incidenata (tijekom šetnje na otvorenom, trčanja ili vožnje) i slanja lokacije kontaktima za hitne slučajeve. LiveTrack omogućuje prijateljima i obitelji praćenje korisnikove aktivnosti u stvarnom vremenu, pružajući osjećaj mira tijekom treninga na otvorenom i trčanja.

Venu Sq serija ima pravokutni 1.3 inča Corning Gorilla Glass zaslon osjetljiv na dodir s laganim aluminijskim okvirom i silikonskim remenom, u više kombinacija boja kućišta i remena, dostupni su u Hrvatskoj po cijeni od 1590 kuna za Venu Sq odnosno 1990 kuna za Venu Sq Music.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti