Glazba svugdje i stalno: A1 predstavio novu streaming uslugu Xplore Music by Deezer

Deezer korisnicima A1 usluge nudi čak 73 milijuna pjesama svjetskih i domaćih izvođača.

Martina Čizmić | 19.02.2021. / 13:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Streaming glazbe iz godine je u godinu sve popularniji oblik slušanja glazbe na mobilnim i drugim uređajima povezanima na internet. Na tržištu je moguće nači cijeli niz različitih streaming servisa koji svojim korisnicima nude različite oblike pretplate, glazbenih kataloga i mogućnosti.

Privatni korisnici A1 mobilnih usluga od sad mogu aktivirati i koristiti glazbenu streaming uslugu A1 Xplore Music by Deezer. Korisnici mogu birati između individualnog Deezer Premium i obiteljskog Deezer Family modela kako bi uživali u glazbi bez reklama. 

Streaming servisi sve su popularniji kako na globalnoj razini tako i u Hrvatskoj. Prema istraživanju koje je potkraj prošle godine proveo HDS ZAMP (Hrvatsko društvo skladatelja ZAMP) na domaćem je tržištu zabilježen velik rast prihoda glazbene industrije od streaming servisa pa je tako u listopadu zabilježen porast od čak 349 posto u odnosu na prethodni obračun u travnju 2020.

Deezer korisnicima A1 usluge nudi čak 73 milijuna pjesama svjetskih i domaćih izvođača. Korisnici tako mogu kreirati vlastite ili zajedničke playliste te dijeliti ih s drugima ili uživati u već kreiranim playlistama za razne prigode. Osim toga, svi A1 korisnici mogu uživati u brojnim jedinstvenim značajkama kao što su Flow – neprekinuta glazbena podloga koju Deezer priprema za svakog pojedinog korisnika na temelju njegovih jedinstvenih preferencija i ukusa, dok će značajka Songcatcher zaljubljenicima u glazbu omogućiti identificiranje nepoznatih pjesama i omogućiti njihovo dodavanje izravno u osobni katalog pjesama.

Usluga je dostupna svim A1 mobilnim korisnicima na bonove i privatnim korisnicima na pretplatu bez obzira na kojoj su govornoj tarifi te je kompatibilna sa svim uređajima. Također, iz A1 su najavili i da će usluga uskoro biti dostupna i poslovnim korisnicima. 

Osim postojećeg vrhunskog TV sadržaja, korisnicima donosimo još jedan, ovoga puta glazbeni. Digitalna tehnologija promijenila je način na koji doživljavamo glazbu i kao korisnici smo stekli naviku da nas prati gdje god bili. Mlađe generacije odrastaju uz streamanje glazbe, a zrelije generacije prihvatile su novi način uživanja u glazbi koji ima prednosti koje ranije nismo mogli niti zamisliti. Vjerujem kako ćemo uz A1 Xplore Music by Deezer potaknuti mnoge da isprobaju sve prednosti uživanja u streamanju glazbe, izjavila je Ivana Marković, glavna direktorica za segment privatnih korisnika.

Želimo da svaki ljubitelj glazbe i podcasta prepozna A1 Xplore Music by Deezer kao najbolje mjesto za pronalazak njihove omiljene audio zabave, a naše novo partnerstvo najlakši je način da milijunima ljudi u Hrvatskoj pružimo personalizirano i lokalno iskustvo. Jedva čekamo da korisnici A1 mreže otkriju i preslušaju sve što im Deezer nudi, izjavio je Ralph Pighin, viši potpredsjednik Deezera za Europu, Aziju i Afriku.

U individualnoj ponudi, odnosno Deezer Premium modelu, glazbeni servis Deezer dostupan je po najnižoj cijeni na hrvatskom tržištu od 29 kuna mjesečno i nudi najduže besplatno probno razdoblje od tri mjeseca. Jedan korisnički račun može se povezati na tri različita uređaja, primjerice mobilni telefon, tablet, desktop računalo, pametni zvučnik, pametni sat ili druge kućne uređaje i igraće konzole.

Obiteljski paket, odnosno Deezer Family model, neograničeno može koristiti do šest članova kućanstva po zajedničkoj cijeni od 59 kuna mjesečno, odnosno manje od 10 kuna mjesečno po osobi. Svaki član ima vlastiti profil, a roditeljima koji žele kontrolu nad konzumacijom sadržaja svojih najmlađih članova kućanstva omogućuje se kreiranje posebnog Kids profila. Korisnici paketa, glazbu mogu simultano slušati na čak 13 različitih uređaja koje mogu povezati na jedan Deezer family pretplatnički račun.

Kada je korisnik, koji je ujedno nositelj računa, spojen na A1 mobilnu mrežu streamanje glazbe online na Deezeru se ne naplaćuje. Glazba se preko Deezera može slušati i offline, odnosno bez internetske veze, preuzimanjem omiljenih pjesama i playlista na uređaj.

Uslugu Deezer Premium ili Deezer Family moguće je aktivirati preko Moj A1 aplikacije ili Moj A1 portala, kao i na A1 prodajnom mjestu ili preko A1 Službe za korisnike. Xplore Music by Deezer imat će i editorial odnosno playliste koje će A1, prateći trendove u Hrvatskoj i svijetu, redovito kreirati i ažurirati te samim time jačati digitalnu glazbenu osviještenost u Hrvatskoj istovremeno pružajući podršku domaćim glazbenicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti