Glovo otvorio Glovo Express, ali samo za odabrane

Glovo trgovina, tj. Micro Fullfilment Centar (MFC) prvi je takav centar i dio je plana proširenja Q-commerce usluge koja će omogućiti brzu dostavu više kategorija proizvoda.

Martina Čizmić | 16.11.2021. / 11:44

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Glovo je u sklopu širenja svog poslovanja na hrvatskom tržištu otvorio vlastitu trgovinu u Zagrebu - Glovo Express. Kako su otkrili, do kraja godine planiraju otvoriti još jednu takvu trgovinu kako bi korisnicima svoje aplikacije omogućili brzu dostavu više kategorija proizvoda. 

Glovo trgovina, tj. Micro Fullfilment Centar (MFC) prvi je takav centar i dio je plana proširenja Q-commerce usluge koja će omogućiti brzu dostavu više kategorija proizvoda. Korisnici tako sad mogu naručiti direktno iz aplikacije te birati između 1500 proizvoda kao što su povrće, voće, namirnice, smrznuti proizvodi, bezalkoholna pića, slatkiši, mliječni proizvodi, ali također proizvodi posvećeni njezi djece i životinja. 

Slika nije dostupna Nema više Pauze: Glovo preuzeo njihovo cjelokupno poslovanje u Hrvatskoj

Lansiranje Glovo Expressa na hrvatskom tržištu i tranzicija na novu, višu razinu dostave na zahtjev ključan je moment za nas, ali i pozitivan utjecaj u interesu naših korisnika. Sretni smo što možemo širiti raspon usluga koje Glovo nudi, a sve kako bi što više proizvoda iz različitih kategorija bilo dostupno za što više korisnika u što kraćem vremenu. Na tom tragu, korisnici Glovo aplikacije vrijeme koje bi uobičajeno proveli u kupovini sada mogu provesti na ugodniji način, izjavio je Victor Răcariu, Glovo Regional General Manager za Jugoistočnu Europu.

Radno vrijeme Glovo Expressa je od ponedjeljka do nedjelje, od 08:00 do 24:00, a do kraja godine u planu je otvaranje još jedne trgovine za brzu dostavu u Zagrebu, dok je daljnje širenje mreže planirano za sljedeću godinu. Nakon što korisnici u aplikaciji odaberu proizvode koje žele naručiti, dostavljač će otići u Glovo Express trgovinu i tamo uzeti namirnice koje su naručili te im dostaviti na njihovu adresu. Trgovina, sama po sebi, nije otvorena za javnost. 

Podsjetimo, ranije ove godine, Glovo je potpisao strateški ugovor sa švicarskom tvrtkom za nekretnine Stoneweg u kojem se obvezao uložiti 100 milijuna eura u izgradnju i obnovu nekretnina u glavnim gradovima ključnih tržišta na kojima posluje. Priključivanje što većeg broja prodajnih partnera Q-commerce modelu ubrzat će širenje infrastrukture; skladišta i prostora za dostavu.

Slika nije dostupna Pandemija im je bila vjetar u leđa: Glovo u godini dana zabilježio rast od 500 posto u Hrvatskoj

Glovo predano želi jačati svoju Q-commerce uslugu kako bi odgovorio na promjene ponašanja potrošača i zahtjeve za ultra brzom dostavom. Mi u Glovu smatramo da MFC-i predstavljaju budućnost trgovine i da ćemo uskoro svjedočiti trajnim promjenama navika potrošača prema momentalnoj ili dostavi u istom danu, dodao je Bojan Barišić, MFC Regional Area Manager za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Crnu Goru i Srbiju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti