Najveći regionalni esport turnir na kojem sudjeluju natjecateljski timovi kompanija, Good Game, vraća se u Zagreb na proljetni okršaj. Najveće i najbogatije izdanje ovog turnira održat će se 18. i 19. svibnja 2018. godine, u prostorijama Jadran filma. U dva natjecanja snage će odmjeriti 192 natjecatelja iz čak 32 kompanije iz Hrvatske, Slovenije i Srbije, a očekuje se da će okršaje pogledati gotovo 3000 posjetitelja. Iza zanimljivog spoja gaminga, networkinga i humanitarne akcije stoji tvrtka Good Game Global na čelu s direktorom Nikolom Stolnikom.

Filmski studio 2 u Jadran filmu bit će pretvoren u retro-futurističku arenu gdje će se, uz neonska svjetla i glazbu iz osamdesetih godina prošlog stoljeća, boriti najspretniji timovi u jednoj od najpopularnijih esports igara Counter Strike.

Domaća MSGW računala bit će na raspolaganju svim natjecateljima, a i ove će godine prikupljena sredstva biti donirana u humanitarne svrhe. Upravo su društveno odgovorno poslovanje i potpuno drugačije iskustvo za zaposlenike neki od razloga zbog kojih je ovaj turnir toliko privlačan. Osmišljen je i kao potpuno nova platforma putem koje tvrtke na zanimljiv i jedinstven način mogu proširiti svoju poslovnu mrežu i potpuno zakoračiti u 21. stoljeće, prepoznajući najnovije tehnološke i društvene trendove.

Organizatori najavljuju puno novosti i zanimljivih sadržaja, a iako su prijave već počele, sve zainteresirane tvrtke to još uvijek mogu učiniti. Prošle je godine pobjedu odnio tim Rimac Automobila, a među natjecateljima su se našli i timovi Vipneta, Ubera, Audija, Nanobita, Forea, Infiniuma, Asusa, Algebre, Netokracije, Microsofta, Envyja te brojnih drugih.

Esport tržište zadnjih je godina poraslo za čak 40 posto, a procjenjuje se da će ukupni prihodi u 2019. godini prijeći milijardu dolara. Kako raste popularnost ovog sporta, raste i broj fanova čiji je broj prešao brojku od 300 milijuna.

Ovogodišnji partneri turnira Good Game su Vipnet i Envy Croatia, a sve ostale informacije o turniru te upute o tome kako se prijaviti, mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici. Ulaznice su za posjetitelje besplatne, no zbog ograničenog broja potrebno je registrirati se na poveznici.