Google bi uskoro mogao predstaviti Pixel 8a

Iako službeno nema informacija o samom telefonu, iz Googlea su potvrdili da im je taj uređaj u planu.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 12.03.2024. / 15:37

Google Pixel 8 (Foto: Google)

Iz Googlea sve do sada nisu davali informacije o njihovom pametnom telefonu srednje kategorije Pixel 8a, čiji predstavljanje ljubitelji kompanije s nestrpljenjem očekuju. Iako i dalje ne znamo kako će uređaj izgledati, kakve će opcije imati i slično, sada je barem potvrđeno da Google zaista radi na tom telefonu te njegovo predstavljanje, ako ćemo se voditi iskustvom prijašnjih verzija, možemo očekivati već u svibnju, na konferenciji Google I/O.

Google Pixel 8 Nije iPhone niti Samsungov Galaxy: Dodijeljena nagrada za najbolji pametni telefon na svijetu

Da zaista pripremaju ovaj uređaj potvrdili su korisnicima beta verzije Androida 14. Nakon što im se pojavila opcija o informacijama vezanim uz bateriju pa je ta opcija povučena, korisnici su prijavili bug na Androidu, no iz Googlea su ih obavijestili kako nije riječ o bugu, već su oni namjerno povukli tu opciju jer ona ionako nije namijenjena aktualnim modelima telefona, već telefonima Pixel 8a i uređajima koje će predstaviti nakon njega. Dakle, tako su zaista priznali da pripremaju jeftiniju verziju svog posljednjeg top-modela Pixel 8/8 Pro, a iako službeno nisu objavili opcije tog telefona, zahvaljujući ranijim glasinama manje-više znamo što možemo očekivati od Pixela 8a. To neće biti nikakva revolucija, već možemo očekivati klasična hardverska poboljšanja, kao i neke manje promjene u dizajnu uređaja.

Nasljednik popularnog modela Pixel 7a mogao bi biti jedan od najboljih uređaja srednje kategorije od kojeg očekujemo odličan balans cijene i kvalitete.

Dijagonala ekrana mogla bi ostati ista kao i na prethodniku, dakle 6,1 inča rezolucije 1080x2400 piksela, uz 90Hz frekvenciju osvježavanja, no trebao bi imati tanji okvir oko ekrana i zaobljenije rubove kućišta. Pokretat će ga posljednja generacija Googleova čipseta - Tensor G3 SoC, a kao i sedmica, trebao bi imati 8GB RAM-a. Pored standardnih 128GB memorije za pohranu, u prodaji ove godine očekujemo i verziju s 256GB memorije.

Pixel 7a, PIxel Fold i PIxel Tablet Otkriveni detalji o novom Googleovom fleksibilnom telefonu

Također, velike promjene ne treba očekivati niti kada su kamere u pitanju te bi rezolucija glavnog senzora trebala iznositi 64MP, uz dodatnu 13MP ultraširoku leću. Kako je Google poznat po odličnim kamerama, ali i softveru za obradu snimaka, jasno je kako sustav kamera na ovom telefonu neće razočarati.

Dakle, prema svim posljednjim glasinama, predstavljanje Pixela 8a bit će negdje za dva mjeseca, a ovaj će telefon donijeti neznatna poboljšanja koje sigurno neće privući vlasnike modela 6a i 7a, no novi Pixel svakako bi mogao biti zanimljiv svima koji traže novi Android naprednih opcija, ali su ograničeni budžetom.

Izvor: Phone Arena


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti