Google Home hakerima olako otkriva vašu lokaciju

Kako trenutno nema rješenja za taj problem, Young savjetuje da korisnici stvore dvije mreže - jednu koju će koristiti za računala i pametne telefone te drugu, koju će koristiti Google Home i Chromecast.

Martina Čizmić | 20.06.2018. / 08:23

Mario Queiroz i Google Home (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Pametni zvučnici i glasovni asistenti mogu biti izvrsna pomoć u svakodnevnom životu. No, sve češće se javljaju informacije da njihovo korištenje baš i nije najbolja stvar koja se dogodila vlasnicima.

Nakon što je u javnost dospjela informacijama da je Amazonova Alexa prisluškivala svoje vlasnike, snimila njihov razgovor i poslala ga osobi s njihove liste kontakata, sad problem ima i Google.

Naime, otkriveno je kako Google Home i Google Chromecaster mogu odati lokaciju svojih vlasnika hakerima. U Googleu su priznali da su svjesni tog sigurnosnog propusta te da rade na zakrpi, ali ona neće biti spremna prije srpnja.

Stručnjak za računalnu sigurnost Craig Young objavio je na svom blogu kako hakeri mogu putem internetske stranice illi čak oglasa zaraženog malwareom ostvariti pristup uređajima.

Kad jednom ostvare pristup mogu dobiti cijelu listu bežičnih mreža koje ti uređaji vide i koriste, a o onda i otkriti gdje se uređaji nalaze.

Kako trenutno nema rješenja za taj problem, Young savjetuje da korisnici stvore dvije mreže - jednu koju će koristiti za računala i pametne telefone te drugu, koju će koristiti Google Home i Chromecast. Ovo nije trajno rješenje, ali je najbolje ako korisnici i dalje žele koristiti Google Home i Google Chromecast.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti