Google je potrošio oko 100 milijuna dolara kako bi bolje konkurirao TikToku

Preuzeli su kompaniju Alter za oko 100 milijuna dolara kako bi povećali ponudu sadržaja.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 31.10.2022. / 11:38

Google
Google (Foto: Afp)

TikTok je u kratko vrijeme od samo još jedne društvene mreže postao konkurent najvećim platformama na svijetu. Zuckerberg je već govorio o izazovima koje TikTok predstavlja Facebooku i Instagramu u koji je, neuspješno, pokušao implementirati neke od opcija te mreže. Također, TikTok sa svojim kratkim videozapisima i načinom na koji “zalijepi” korisnike uz ekran predstavlja i velikog konkurenta Googleu, odnosno YouTubeu.

Slika nije dostupna Ostvaruje se Googleova “najgora noćna mora”

YouTube je već predstavio kratki oblik videozapisa nazvan Shorts s kojim želi uzeti dio korisnika TikToku, a kako prenose na TechCrunchu, nedavno su napravili još jedan potez u tom smjeru. Taj potez težak je čak oko 100 milijuna dolara. Google je tako preuzeo kompaniju Alter koja je fokusirana na stvaranje avatara, odnosno njihova platforma “brendovima i kreatorima omogućuje izražavanje svojih virtualnih identiteta”, u čemu koriste umjetnu inteligenciju.

Kompanija je osnovana 2020. kao Facemoji, a zanimljivo je da je jedan od investitora u nju bio i - Twitter. Akvizicija je zgotovljena prije dva mjeseca te su tek nedavno iz Googlea za medije potvrdili da su preuzeli Alter, no nisu htjeli govoriti o cifri koju su platili. Zanimljivo, direktori u Alteru nedavno su na svojim profilima na LinkedInu napisali kako su se pridružili Googleu, no nisu spominjali nikakve informacije o akviziciji.

Slika nije dostupna Testirali društvene mreže i otkrili da se dezinformacije na jednoj od njih najlakše šire

S obzirom na to da se kao razlog preuzimanja Altera spominje TikTok, odnosno Googleova želja da što bolje konkuriraju toj platformi, pored povećanja ponude Googleova sadržaja, postoji mogućnost da kompanija priprema verziju svoje platforme Shorts za avatare.

Izvor: TechCrunch
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti