Google kreće stopama Applea i Samsunga: Pripremaju nešto veoma zanimljivo

Za njegov razvoj zadužena je ekipa iz odjela za razvoj pametnih uređaja Nest, a predstavljanje očekujemo u svibnju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 18.01.2023. / 11:32

Google Android (Foto: Afp)

Neke od glasina vezanih za Google prošle godine odnosile su se na sve veći fokus kompanije na hardver. Tako osim nasljednika pametnih telefona Pixel ove godine očekujemo i prvi Googleov savitljivi telefon, ali i novi model tableta. Glasine koje su mrežom počele kružiti ovaj tjedan kažu kako internetski div priprema još jedan uređaj kakav su već predstavile tvrtke poput Applea i Samsunga.

Slika nije dostupna Mediji su se dokopali tajnih planova: Poznato je što Google priprema sljedeće tri godine

Riječ je o malim lokacijskim uređajima koji se postavljaju uz telefon, novčanik, torbe ili ključeve kako bi ih, u slučaju da ih izgubite ili ih netko ukrade, mogli pronaći. U slučaju gubitka ti uređaji šalju signale za traženje te privatne identifikatore koje mogu uhvatiti drugi Appleovi ili Samsungovi uređaji (pri čemu je privatnost zajamčena) kako bi se mogla pratiti lokacija. U slučaju da je uređaj koji želite pronaći blizu vas, a ne možete ga pronaći, dovoljno je aktivirati zvučni signal kako bi ga lakše pronašli.

Google sada, prema tim glasinama, razvija vlastiti lokacijski uređaj pod kodnim imenom “Grogu”, “Groguaudio”, odnosno “GR10”. Riječ je, dakle, o kodnim imenima koja bi se, jednom kada se (ako se) uređaj predstavi, mogla promijeniti.

Za njegov razvoj, prema stranici 9to5 Google, zadužena je ekipa iz odjela za razvoj pametnih uređaja Nest, iako to ne mora značiti da će se prodavati pod tim brendom. Kao i slični uređaji, i Googleovi gadgeti za lociranje podržavat će tehnologije UWB i Bluetooth Low Energy za slanje signala.

Google Pixel Fold Napokon znamo kako bi mogao izgledati jedan od najtajnijih Googleovih projekata

Ako Google zaista predstavi Grogu, to bi moglo biti tijekom svibnja, na njihovoj godišnjoj konferenciju I/O, na kojoj bismo mogli saznati i neke službene informacije o novim telefonima Pixel, uključujući i informacije o Pixelu Fold.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti