Google Maps uvodi novost koja bi nam svima mogla dobro doći

Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da izbjegnete probleme u kojima smo se svi barem jednom našli.

Zimo | 21.03.2017. / 16:31

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svatko od nas barem se jednom našao u situaciji da je negdje parkirao, primjerice u garaži trgovačkog centra, i po povratku nije mogao odmah naći vozilo. Uslijedilo bi frustrirano hodanje po garaži i više ili manje izbezumljena potraga za automobilom.

Nova verzija aplikacije Google Maps (zasad samo za mobitele koji rade na Androidu) može vam pomoći da to izbjegnete.

Naime, Google je u najnoviju inačicu te svoje aplikacije ugradio opciju koja omogućuje da se mjesto na kojem ste parkirali označi na karti.

To se čini na način da se prvo dodirne plava točka koja označava vašu trenutačnu lokaciju i potom se u izborniku odabere opcija "Save your parking".

To nije sve - Google Maps podsjetit će vas i na istek parkiranja: ako ste platili parkirnu kartu možete podesiti da vas aplikacija podsjeti kad je morate produžiti. Nadalje, postoji i mogućnost da upišete zabilješku o, primjerice, katu garaže ili drugom detalju koji će vam omogućiti da brže pronađete svoj automobil, prenosi TechCrunch.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti