Google objavio novi alat za nastavnike koji će im pomoći u organizaciji

Google Classroom je novi besplatni alat koji prema njihovim riječima omogućio nastavnicima da provedu više vremena predajući, a učenicima više vremena učeći.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 07.05.2014. / 07:25

Google objavio novi alat za nastavnike koji će im pomoći u organizaciji

Google Classroom je novi besplatni alat koji prema njihovim riječima omogućuje nastavnicima da provedu više vremena predajući, a učenicima više vremena učeći.

Ukratko, Classroom pomaže nastavnicima kreiranje i organiziranje zadataka putem kojeg mogu komunicirati sa svojim učenicima i dobiti povratnu informaciju od njih, a sve to u jednom jednostavnom alatu.

Kako stoji u opisu, Classroom ide ruku uz ruku s Google Docsima, Driveom i Gmailom, a pomaže nastavnicima da se odmaknu od papirologije. Putem ovog servisa učitelji bi odmah mogli vidjeti tko je završio s radom, a tko nije, te omogućio direktnu povratnu informaciju individualnim studentima.

Classroomom bi se unaprijedila komunikacija, odnosno nastavnici mogu objavljivati novosti, pitati pitanja ili komentirati sa studentima u realnom vremenu, bilo da se radi u razredu ili van njega. Također, ovaj alat automatski kreira direktorije na Driveu za svaki zadatak i za svakog studenta, pa je sve skupa organizirano i studenti mogu vidjeti što je sljedeće na redu njihovih zadataka.

Classroom je za sada u Preview verziji a isprobati ga možete na sljedećem linku classroom.google.com/signup. Google kaže kako će na temelju zahtjeva, pozvati limitiran broj učitelja da isproba ovaj servis. Za kraj spomenimo kako se do kraja godine Classroom planira omogućiti za sve škole koje koriste Google Apps for Education.

Postanite fan na Facebooku ako već niste!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti