Google predstavio dvije nove opcije za Chrome koje će oduševiti korisnike

Ekipa iz Googlea konstantno radi na poboljšanjima svog preglednika internetskih stranica, a posljednje dvije opcije koje su predstavili sigurno će oduševiti korisnike.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.12.2022. / 11:21

Surfanje internetom, ilustracija (Foto: Getty Images)
Surfanje internetom, ilustracija (Foto: Getty Images) (Foto: Getty Images)

Nova opcija koju je Google nedavno predstavio, a koja omogućuje jednostavnije i brže pretraživanje kartica, povijesti pretraživanja i oznaka, dijelu korisnika ovog browsera svakako će biti zanimljiva, no ipak ne donosi neku revoluciju u surfanju. No to nije sve što je Google najavio ovaj tjedan. Naime, iz ove su kompanije jučer najavili dvije opcije koje bi mogle oduševiti sve korisnike preglednika internetskih stranica Chrome, a dizajnirane su za uštedu memorije i energije.

Pretraživanje interneta, ilustracija Koristite Chrome? Google je predstavio nove opcije koje olakšavaju njegovo korištenje

Preglednici internetskih stranica poput Chromea veliki su potrošači računalne memorije, što pogotovo na računalima s manje memorije može izazvati probleme i značajno usporiti rad na njima. Zahvaljujući novoj opciji za uštedu memorije, ta bi se potrošnja trebala smanjiti za čak 30 posto i to na način da se neaktivni tabovi “uspavaju” i, jednom kada se otvore, ponovno će se učitati. S obzirom na to da mnogi imaju otvoreno više desetaka tabova u isto vrijeme, jasno je koliko to može usporiti rad Chromea.

Iz Googlea kažu kako će nova opcija osloboditi memoriju neaktivnih tabova, čime će omogućiti “najbolje moguće iskustvo” na internetskim stranicama koje se aktivno koriste, kao i na drugim aplikacijama.

Opcija uštede energije ograničava pozadinske aktivnosti i vizualne efekte za stranice s animacijama i videozapisima u trenucima kada baterija prijenosnih računala padne ispod 20 posto, čime bi se barem malo trebao produžiti vijek trajanja baterije.

Novi oblici Chromebookova Google predstavio Chromebookove namijenjene - igranju

Nove dvije opcije bit će dostupne na računalima koje pokreću Windowsi, na Macovima i Chromebookovima kroz sljedećih nekoliko tjedana, a oni koji žele obje će opcije moći isključiti, odnosno moći će odrediti internetske stranice koje se nikada neće uspavati zbog uštede memorije.

Izvor: Tech Crunch

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti