Google priprema novi hardver: Jeftiniji smartphone, pametni sat, zvučnik i sigurnosne kamere

Google bi tijekom sljedećih mjeseci trebao predstaviti Pixel Lite, jeftiniji model smartphonea, pametni sat Pixel Watch te zvučnik i novi model sigurnosne kamere.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 14.02.2019. / 09:01

Googleov hardver (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jučer su na internetu procurile informacije o hardverskim planovima Googlea za ovu godinu koji uključuju nove generacije postojećih uređaja, jeftiniji pametni telefon te, kako smo nedavno pisali, predstavljanje prvog pametnog sata iz brenda Pixel. Što se tiče nove premiuim generacije smartphonea Pixel (4 i 4 XL), o njima još nema previše informacija, no njihovo predstavljanje ionako očekujemo tek u listopadu tako da do tada možemo očekivati brojne glasine oko opcija koje će imati Googleovi telefoni.

Trenutačno su puno zanimljivije informacije vezane uz jeftinije telefone koje američka kompanija priprema. Glasine o jeftinijim Pixelima mrežom kruže već duže vrijeme – službeno predstavljanje Pixela 3 Lite i 3 XL Lite možemo očekivati tijelom proljeća, možda na Googleovoj I/O konferenciji koja se održava u svibnju. Nisu poznati detalji oko hardvera, no kako je riječ o "lite" verzijama, jasno je da će imati slabiji procesor u odnosu na manje modele, dok bi njihova cijena trebala biti manja od najjeftinijeg Appleovog telefona nove generacije – iPhone XR u slobodnoj prodaji košta 749 dolara.

Osim telefona, najzanimljivijim se čini informacija o pametnom satu o kojem čitamo već jako dugo vremena. Iako su iz Googlea prošle godine objavili da još ne namjeravaju razvijati vlastiti smartwatch, osobe upoznate sa situacijom u kompaniji uvjereni su kako ćemo već ove godine vidjeti Pixel Watch. S prvim svojim satom, napominju na stranici 9to5Google, Google će baciti rukavicu izazova Appleu i trenutačno najpopularnijem pametnom satu na svijetu.

Google priprema i novitete vezane uz pametne zvučnike, no nije poznato hoće li samo nadograditi postojeće modele ili rade na potpuno novim zvučnicima s kojima namjeravaju prošiti ponudu. Također, ove godine možemo očekivati i novu sigurnosnu kameru na kojoj rade inženjeri Nest Labsa, startupa kojeg je Google preuzeo 2014. za milijardu dolara.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti