Upišete li danas u svoj internetski preglednik Google.com i pričekate li nekoliko sekundi, primijetit ćete nešto neobično na Googleovu logu. Slova nose zaštitne maske.

Slika nije dostupna Google svojim crtežima daje potporu borbi protiv koronavirusa

Google je na taj način svojim "Doodleom", odnosno crtežom, želio skrenuti pozornost na važnost nošenja zaštitnih maski tijekom pandemije.

Kliknete li pak na sam crtež, Google će vas odvesti na stranicu na kojoj možete pronaći sve relevantne podatke o pandemiji koronavirusa na svom matičnom jeziku.

Nosite maske. Spasite živote, poruka je koju Google šalje svim svojim korisnicima u trenutku kad sve više zemalja diljem svijeta propisuje nošenje maski i u zatvorenim i u otvorenim prostorima.

Ovo nije prvi put da Google koristi svoje crteže kako bi skrenuo pozornost na važne stvari u svakodnevnom životu svojih korisnika. Često posebnim crtežima obilježavaju važne blagdane i praznike, ali i odaju počast važnim pojedincima ili skupinama.

Slika nije dostupna Google vadi iz arhive najzabavnije igre koje možete igrati na internetu

\"Srce Vatreno\" Google Doodle (Foto: Vedran Klemens) Otkrivamo tko je nacrtao "Srce vatreno" – Google Doodle zbog kojeg je cijeli svijet navijao za Hrvatsku

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju