Google vadi iz arhive najzabavnije igre koje možete igrati na internetu

Ako su vam dosadile klasične videoigre, a trebate ubiti koju minutu tijekom dana, isprobajte interaktivne igre Google Doodle.

Martina Čizmić | 28.04.2020. / 09:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Google je poznat po tome da u svojim "doodleovima", odnosno crtežima loga na stranici pretraživača, često sakrije neku zanimljivost ili videoigru. To su najčešće jednostavne igre koje se mogu igrati direktno iz preglednika, bez ikakve potrebe za instalacijom na računalo ili pametni telefon.

Kako bi svima, koji su zbog koronavirusa zatvoreni u svojim domovima, unijeli malo zabave u živote, iz Googlea su posegnuli u svoju arhivu te odlučili svaki dan podsjetiti na jednu od igara koje su već ranije predstavili.

Kako COVID-19 nastavlja utjecati na zajednice diljem svijeta, pojedinci i obitelji provode sve više vremena kod kuće. U svjetlu toga, lansiramo Doodle seriju u kojoj se prisjećamo nekih naših najpopularnijih interaktivnih Google Doodle igara, stoji u službenoj objavi Googlea.

Tijekom dva tjedna, tako ćemo imati priliku igrati se (ali i naučiti nešto novo) kroz 10 popularnih igara.

Prva je na redu bila "Coding for Carrots", prvotno objavljena 2017. godine u čast 50. godišnjice prvog programskog jezika osmišljenog za djecu - Logo. Jednostavna igra uči djecu (ali i odrasle) kako rješavati probleme i istovremeno programirati kroz jednostavnu kombinaciju naredbi. Cilj je da zec pojede sve mrkve na svakom nivou u što manje naredbi.

Druga igra nema toliko edukativnu koliko zabavnu komponentu i od igrača traži dobru koordinaciju oko-ruka. Radi se o igri kriketa koja će zainteresirati i one koji ne prate sport.

Koja će bit sljedeća igra, Google ne otkriva. No, za one nestrpljive, tu je arhiva svih interaktivnih "doodleova" pa možete pokušati pogoditi što je sljedeće ili jednostavno odigrati sve.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti