Google testira sustav prijave bez lozinki

Za Google profil lozinka vam više neće biti potrebna.

Monika Nožić Monika Nožinić | 23.12.2015. / 12:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija je potvrdila da testira novi login sustav bez lozinke koji će korisnicima omogućiti da se na svoj Google profil prijave putem telefona.

Ovo je prvi otkrio jedan Reddit korisnik koji je dobio pozivnicu za testiranje nove mogućnosti. Također, postavio je i priloženi screenshot kako bi dokazao da Google zaista radi na novoj opciji.

Da biste mogli koristiti ovu funkciju, morate imati kompatibilan telefon kojemu trebate namjestiti postavke. Nakon što to učinite, opcija će vam biti omogućena.

Kad god se na svoj Google profil budete htjeli ulogirati sa bilo kojeg drugog računala ili uređaja, samo trebate upisati svoju mail adresu i prijaviti se. Naravno, ako budete htjeli, za prijavu ćete i dalje moći koristiti svoju lozinku.

"Pozvali smo vrlo mali broj ljudi da nam pomogne u testiranju novog načina za prijavljivanje, za koji lozinka nije potrebna. Prošli su dani "Pizza", "password" i "123456" lozinki", rekao je predstavnik kompanije i dodao da se opcija trenutno testira na Android i iOS platformama.

Izvor: GSMArena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti