Najavljena kao "prekretnica tehnologije", jedna od najzanimljivijih usluga i službeno je ukinuta. Riječ je o Google Tango projektu, koji je zamišljen kao napredan servis korištenja proširene i virtualne stvarnosti, a uz to je imao i dva AR telefona - Lenovo Phab2 Pro i ASUS Zenfone AR.

Projekt Tango lansiran je 2014. godine, a svjetsku premijeru imao je na MWC 2016 kongresu u Barceloni, gdje smo imali priliku uvjeriti se da je Google Project Tango zaista zanimljiv i koristan koncept.

Njegov zadatak bio je osmišljavanje kamera na telefonima koje su se mogle koristiti u trodimenzionalnim prostorima (muzejima, na javnim mjestima i slično) te korištenje proširene stvarnosti (AR) na razne kreativne načine, ali ga je iz nekog razloga kompanija odlučila ukinuti.

Kompanija Google već sad ukida razne Tango servise i mogućnosti, a projekt Tango dijelom povijesti bit će već početkom ožujka 2018. godine, kada se više neće moći koristiti.

Umjesto njega, Google se okreće svojoj novoj tehnologiji proširene i virtualne stvarnosti pod nazivom ARCore. I dok ova tehnologija nije ni približno precizna i napredna kao što je bio projekt Tango, lakše ju je implementirati za više korisnika, koji će ju moći koristiti na gotovo bilo kojem novijem telefonu kojeg odobri Google.