Google ukinuo jednu od najnaprednijih usluga

Google nastavlja razvoj proširene stvarnosti (AR) isključivo s ARCoreom, novom platformom za AR.

Monika Nožić Monika Nožinić | 18.12.2017. / 07:18

Foto: Flickr

Najavljena kao "prekretnica tehnologije", jedna od najzanimljivijih usluga i službeno je ukinuta. Riječ je o Google Tango projektu, koji je zamišljen kao napredan servis korištenja proširene i virtualne stvarnosti, a uz to je imao i dva AR telefona - Lenovo Phab2 Pro i ASUS Zenfone AR.

Projekt Tango lansiran je 2014. godine, a svjetsku premijeru imao je na MWC 2016 kongresu u Barceloni, gdje smo imali priliku uvjeriti se da je Google Project Tango zaista zanimljiv i koristan koncept.

Njegov zadatak bio je osmišljavanje kamera na telefonima koje su se mogle koristiti u trodimenzionalnim prostorima (muzejima, na javnim mjestima i slično) te korištenje proširene stvarnosti (AR) na razne kreativne načine, ali ga je iz nekog razloga kompanija odlučila ukinuti.

Kompanija Google već sad ukida razne Tango servise i mogućnosti, a projekt Tango dijelom povijesti bit će već početkom ožujka 2018. godine, kada se više neće moći koristiti.

Umjesto njega, Google se okreće svojoj novoj tehnologiji proširene i virtualne stvarnosti pod nazivom ARCore. I dok ova tehnologija nije ni približno precizna i napredna kao što je bio projekt Tango, lakše ju je implementirati za više korisnika, koji će ju moći koristiti na gotovo bilo kojem novijem telefonu kojeg odobri Google.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti