Google ulaže 25 milijuna eura u AI obrazovanje u Europi: "Ovaj program osigurava da nitko ne bude zapostavljen"

Google ulagnjem u AI obrazovanje u Europi želi premostiti nedostatak u vještinama i rješiti problem nejednakosti u korištenju te nove tehnologije.

Branimir Vorša | 12.02.2024. / 10:37

Google
Google (Foto: Afp)

Google je izdvojio 25 milijuna eura za potporu obrazovanju u korištenju AI tehnologije u Europi. Amerirčki tehnološki div, otkrivajući inicijativu, poziva na prijave društvenih tvrtki i neprofitnih organizacija usmjerenih na pojedince, koji će imati najviše koristi od AI obuke.

Uz financijsku pomoć, Google planira uspostaviti "akademije rasta" za tvrtke koje koriste umjetnu inteligenciju za proširenje poslovanja te je proširio svoje besplatne online tečajeve umjetne inteligencije na 18 jezika.

Lijekovi, ilustracija Umjetna inteligencija pomaže liječnicima predvidjeti hoće li antidepresivi biti učinkoviti na pacijentima

Adrian Brown, izvršni direktor Centra za javni utjecaj u Europi, neprofitne organizacije, naglasio je potencijal za umjetnu inteligenciju da proširi postojeće nejednakosti, posebno u ekonomskoj sigurnosti i zapošljavanju. Riječ je o neprofitnoj inicijativi u suradnji s Googleom.

Ovaj novi program pomoći će ljudima diljem Europe da razviju svoje znanje, vještine i samopouzdanje u vezi s umjetnom inteligencijom, osiguravajući da nitko ne bude zapostavljen, pojasnio je Brown.

Umjetna inteligencija Stavljanje umjetne inteligencije u središte poslovanja ključ rasta i konkurentnosti tehnoloških tvrtki

Googleova nedavna objava ulaganja od milijardu dolara u podatkovni centar u blizini Londona naglašava predanost tog thnologškog diva ispunjavanju rastuće potražnje za internetskim uslugama u toj regiji. Postrojenje, smješteno u Waltham Crossu, 24 kilometra sjeverno od središta Londona, dio je Googleove strateške ekspanzije za poboljšanje digitalne infrastrukture.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti