Google za ovu godinu priprema savitljivi telefon i pametni sat

Službenih informacija nema, no sve je više glasina koje otkrivaju ovogodišnje hardverske planove Googlea.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.01.2022. / 11:05

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mrežom mjesecima kolaju različite i ponekad kontradiktorne glasine o Googleovim hardverskim planovima, a prema posljednjim takvim informacijama, čini se kako će ovo biti velika godina za tvrtku u kojoj će napasti nova tržišta. Jedno od tih jest ono savitljivih pametnih telefona. Posljednjih dana sve je više informacija o tom telefonu pa smo tako ranije saznali (naravno, riječ je o neslužbenim informacijama) ime telefona - Pixel Notepad, a posljednji podaci odnose se na cijenu uređaja.

Slika nije dostupna Najbolji savitljivi telefon na tržištu? Oppo i službeno predstavio Find N

Ona ne bi trebala biti mala - 1400 dolara, no to će opet biti jeftinije u odnosu na Samsungova konkurenta, model Galaxy Z Fold 3. Savitljivi Pixel dizajnom bi trebao biti sličniji Oppovom modelu Find N, nego Foldu 3. Ono što možemo očekivati jest Googleov čipset Tensor te dvije 12MP kamere, klasičnu i ultraširoku, kao i dvije 8MP kamere za snimanje selfija.

Kada bi se taj fleksibilni smartphone mogao pojaviti u prodaji, nije poznato, no možemo ga očekivati do kraja godine. Tijekom 2022. očekujemo i još jedan novi Googleov uređaj - pametni sat Pixel Watch. Na Engadgetu kažu kako bi ga Google mogao predstaviti tijekom svoje redovne godišnje konferencije za developere Google I/O 26. svibnja.

Slika nije dostupna Objavljene i prve fotografije Googleovog pametnog sata

Kružnog dizajna i bez okvira, Pixel Watch pokretat će Googleov operativni sustav Wear OS te možemo očekivati klasične opcije poput senzora otkucaja srca, a bit će zanimljivo vidjeti je li na njegov dizajn i razvoj utjecala akvizicija Fitbita. S ovim uređajem Google će pokušati konkurirati Appleovom pametnom satu, a da bi u tome uspio bit će potrebna i konkurentna cijena, no informacije o tome koliko bi Pixel Watch mogao stajati još nisu poznate.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti