Ingress je virtualna igra proširene stvarnosti koja je proizašla iz Googleovog laboratorija Niantic Labs, koja je do danas bila dostupna za Android uređaja, a od danas je dostupna i za iOS uređaje. 

Moram priznati da igru nisam isprobao do sada, no čini se kako Google itekako zna što prolazi i što je dobro i inovativno. Privukla me upravo ta misterioznost igre jer znam da se radi o igri u kojoj morate fizički doći na lokaciju kako biste otključali portale. S obzirom da nikad nisam bio ljubitelj igara, Ingressu ću svakako dati šansu i koji sat mojeg vremena. 

Dostupnost za iOS platformu svakako je veliki korak prema naprijed kao i mogućnost komunikacije putem više platforma, što samim time i omogućava rast zajednice. 

Hoće li ova igra pokazati da je proširena stvarnost itekako bitan faktor u budućnosti igara? Hoćemo li uskoro vidjeti ljude kako bezglavo zure u mobitele kao lik na ovom videu? Hoćemo li zaista živjeti u virtualnom svijetu? 

Nikad nećemo znati ako ne probamo, stoga, više detalja objasnit će vam sama aplikacija kad ju jednom pokrenete, a ne sumnjam da ćete naučiti kako sve skupa funkcionira jednom kad krenete, kao i sve u životu tako i to.

Preuzmite Ingress za Android ili iPhone.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju