Haker koji je otkrio propust u Facebooku nagrađen s 11.000 dolara no ne od Facebooka

Khalil Shreateh nedavno je otkrio propust na Facebooku koji mu je omogućio da bilo kojem korisniku ove društvene mreže zalijepi status na njegov zid, čak i ako nisu prijatelji.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.08.2013. / 20:59

Haker koji je otkrio propust u Facebooku nagrađen s 11.000 dolara no ne od Facebooka

Khalil Shreateh nedavno je otkrio propust na Facebooku koji mu je omogućio da bilo kojem korisniku ove društvene mreže zalijepi status na njegov zid, čak i ako nisu prijatelji.

Khalil je informatički sistemski stručnjak iz Palestine koji je nakon komunikacije s Facebookovim sigurnosnim timom, a koji ga je uvjeravao kako nema propusta, zalijepio status direktno Zuckerbergu na zid. Inače, Facebook plaća 500 dolara svakome tko pronađe 'ozbiljniji' propust, no za ovaj propust nije prošao pod 'ozbiljnije'.

Developeri diljem svijeta ostali su prilično razočarani Facebookovom odlukom pa je tako šef tehnologije Beyond Trusta Marc Maiffret pokrenuo kampanju na GoFundMe u kojoj je želio prikupiti 10.000 dolara namijenjenih Khalilu. 

U samo 1 dan na GoFundMe prikupljeno je 11.450 dolara u trenutku pisanja ovog teksta, a priloge je dalo čak 210 ljudi diljem svijeta.

"Pošaljimo poruku svim sigurnosnim istraživačima diljem svijeta i pokažimo kako cijenimo trud koji je koristan za sve nas" 

Ukoliko se i vi želite priključiti donacijama, možete to učiniti na ovom linku!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti