Hakeri upali na računala poznatog proizvođača videoigara i ukrali dio koda omiljene videoigre, a potom ih htjeli ucijeniti

Iz Riot Gamesa poručili su igračima da su njihovi privatni podaci sigurni, no igrači baš i nisu sigurni u to.

Martina Čizmić | 25.01.2023. / 09:01

Riot Games (Foto: Riot Games)

Poznati studio za razvoj videoigara, Riot Games, objavio je na Twitteru da su bili žrtve hakerskog napada, u kojem im je ukraden dio koda njihovih poznatih videoigara.

Kako su naveli, do upada je došlo nakon uspješnog socijalnog inženjeringa u kojem su hakeri došli do podataka važnih za ulazak u sustav.

Još uvijek nemamo nikakve odgovore, ali željeli smo vas obavijestiti i reći vam da za sad nema nikakvih informacija da su ukradeni podaci o igračima ili osobni podaci, poručili su iz Riot Gamesa.

 

 

Nakon pomnije analize otkrili su kako su ukradeni dijelovi koda za igre League of Legends, TFT i dio njihovog sustava za borbu protiv varanja u videoigrama.

Danas smo primili i ucjenjivački e-mail. Ne moramo ni reći, nećemo platiti. Iako je ovaj napad uzrokovao probleme u našem sustavu za razvoj i mogao bi uzrokovati probleme u budućnosti, najvažnije je da podaci o igračima i njihovi podaci nisu kompromitirani, poručili su.

 

 

Unatoč tome, neki igrači javljaju kako su im računi hakirani ili da se ne mogu prijaviti u omiljene videoigre. Za sad iz Riot Gamesa i dalje tvrde da podaci igrača nisu bili kompromitirani.

Istaknuli su da krađa dijela koda može povećati mogućnost za nove načine varanja u igrama, što pokušavaju preduhitriti i spriječiti. Također, ukradeni kod sadržavao je i dio eksperimentalnih mogućnosti, za koje je upitno hoće li i kad biti objavljene u igrama.

Poručili su igračima da će ih i dalje obavještavati o razvoju situacije, no da se sad moraju fokusirati na suradnju s policijom i stručnjacima za kibernetičku sigurnost kako bi uhvatili hakere koji su ukrali njihov kod.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti