Hawking 'osvojio' najpopularniju društvenu mrežu u Kini

Broj korisnika koji Hawkinga prate na Sina Weibu već je premašio tri milijuna, a britanski znanstvenik u Kini ima kultni status poput Toma Cruisea

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.04.2016. / 08:52

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sina Weibo najveća je društvena mreža u Kini koju mjesečno koristi više od 230 milijuna ljudi, a posljednjih godina sve više poznatih osoba iz SAD-a i Europe poput sportaša, glazbenika, glumaca pa čak i političara na ovoj je mreži otvorilo profil kako bi mogli komunicirati s fanovima u Kini. Na ovoj mreži nedavno je svoj profil otvorio i Stephen Hawking i u kratko vrijeme 'osvojio' Sina Weibo.

'Pozdrav mojim prijateljima u Kini', započeo je Hawking svoju prvu objavu na ovoj mreži s kojom je oduševio brojne korisnike (samo šest sati nakon što je postao njen član već imao više od milijun pratitelja) te je poručio kako će putem Sine Weibo moći komunicirati s pratiteljima u Kini i pričati im o svom životu i poslu, ali i da će iz njihovih odgovora i on moći nešto naučiti. Do sada je broj pratitelja Hawkinga premašio tri milijuna, a stotine tisuća korisnika lajkali su, podijelili i komentirali njegove dvije dosadašnje objave, pri čemu mnogi u komentarima nisu krili oduševljenje što će na ovaj način moći komunicirati s proslavljenim znanstvenikom.

'Od kada sam bio dijete uvijek sam vas citirao u svojim školskim esejima, vi ste primjer za sve nas', 'upravo ste povećali prosječan kvocijent inteligencije svih korisnika Weiba', samo su neki od komentara na dolazak Hawkinga na ovu kinesku društvenu mrežu, a dok su mu neki postavljali pitanje o postanku svijeta i alienima, neki korisnici zatražili su savjete vezane uz ljubavne probleme.

Nakon posljednjeg posjeta Hawkinga Kini prije deset godina u jednom je članku agencije Xinhua napomenuto kako britanski znanstvenik među mladim Kinezima ima kultni status, poput Toma Cruisea. Tada su ljudi satima čekali u redovima kako bi čuli Hawkingovo predavanje na kojem je on poručio kako voli Kinu i kinesku hranu, a najviše voli – Kineskinje.  

Izvor: Shanghaiist

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti