HMD Global predstavio svoje rješenje za upravljanje mobilnim uređajima u tvrtkama

HMD Global predstavio je novu uslugu koja tvrtkama omogućuje upravljanje brojnim Android mobilnim uređajima.

Martina Čizmić | 07.05.2021. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

HMD Global predstavio je svoje rješenje za upravljanje mobilnošću poduzeća (EMM) - HMD Enable Pro.

Kako su istaknuli, HMD Enable je pokrenut kako bi zadovoljili potražnju na brzom EMM tržištu, a usluga je namijenjena onima kojima su potrebni pametni telefoni, EMM rješenje i povezivost samo jednog pružatelja usluga. Nova usluga omogućuje organizacijama upravljanje brojnim Android mobilnim uređajima slanjem i instalacijom potrebnih aplikacija, postavljanjem sigurnosnih pravila i definiranjem dopuštenog i nedozvoljenog korištenja aplikacija.

Danas se približno 15-20% poslovnih uređaja upravlja EMM-om, a potražnja za pouzdanim rješenjima samo se povećava. Potražnja je pokrenuta digitalizacijom, upotrebom komercijalnih gotovih uređaja u IoT-u, regulacijom zaštite osobnih podataka i sveukupnim potrebama IT sigurnosti. Smatramo da je došlo vrijeme za postepenu promjenu u usvajanju EMM-a. To će biti od velike koristi za pružatelje IoT rješenja, korisnike i poduzeća, koji će zasigurno voljeti HMD Enable Pro, bez obzira na veličinu njihove tvrtke ili kupaca. Pokretanjem HMD Enable Pro odgovaramo na potrebe tvrtki koje žele imati cijelo svoje rješenje, uključujući Nokia uređaje, EMM i podatkovnu roming vezu od jednog pouzdanog proizvođača, pojasnio je Andrej Sonkin, glavni direktor za poduzeća, HMD Global.

Pojasnili su kako se HMD Enable Pro temelji na najnovijim mogućnostima Android Enterprisea, a razvojni fokus bio je na stvaranju EMM rješenja koje je intuitivno i jednostavno za korištenje, čak i ako kupac nema prethodno iskustvo u upravljanju uređajima. Upravljačka konzola HMD Enable Pro može se koristiti s preglednicima kao što su Chrome, Firefox i Safari i vodi korisnika kroz postavljena pravila pomoću jednostavnih koraka. U međuvremenu je prijava uređaja olakšana QR kodom i metodama upisa bez dodira. Da bi pomogla poduzećima u praćenju njihove flote uređaja, funkcija 'Uređaji' pruža detaljan pregled svake prijavljene slušalice i njezino trenutno stanje. Uz to, funkcija „Početna“ djeluje kao središnja nadzorna ploča i sadrži pregled flote uređaja unutar organizacije.

HMD Enable Pro radi na Google Cloudu sa sjedištem u Hamini u Finskoj. To osigurava pohranu svih podataka u skladu s EU GDPR propisima kako bi se osigurali najviši standardi privatnosti i zaštite podataka kupaca. Kupci mogu koristiti Android SafetyNet da bi vidjeli brzi pregled uređaja s potencijalno ugroženom sigurnošću. 

HMD Global se posljednjih godina fokusirao na poslovne korisnike i prilagodio svoju ponudu njihovim potrebama, što je kompanijama koje imaju velik broj uređaja koje treba nadzirati i kojima treba upravaljati itekako privlačno. Pogotovo u situaciji kad brojni zaposlenici još uvijek rade od kuće ili tek povremeno dolaze u urede. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti