"Nikad ne reci nikad": Hoće li popularna streaming platforma povući ovaj ne tako popularan potez?

Iz Netflixa kažu kako trenutačno ne razmišljaju o prikazu reklama uz njihov sadržaj, no naglašavaju kako prate ono što rade njihovi konkurenti i ne žele isključiti mogućnost da jednom zaista uvedu oglase.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.03.2022. / 10:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dok su mnoge kompanije upale u velike probleme tijekom pandemije, jedna od tvrtki koja je profitirala s novim koronavirusom bio je Netflix. Kako su ljudi puno vremena provodili u svoja četiri zida, više su vremena provodili gledajući filmove, serije i dokumentarce na ovom videoservisu.

Slika nije dostupna Netflix u šopingu: S novom akvizicijom jasno daju do znanja kakvi su im planovi za sljedeće godine

Ipak, svima je bilo jasno kako se tako veliki rast broja pretplatnika, a time i cijene dionica i vrijednosti kompanije, ne može nastaviti u nedogled. Cijena dionice ove je godine u minusu čak 43 posto, dok je porast novih pretplatnika posljednjih kvartala smanjen.

Netflix zato mora pronaći nove izvore prihoda. Jedan od njih je okretanje gejmerskom tržištu, o čemu smo već pisali.

No postoji još jedna mogućnost povećanja prihoda, a to je - oglašavanje. Svi korisnici ovog videoservisa dobro znaju da, zato što plaćaju mjesečnu pretplatu, njima se ne prikazuju reklame. Kratkoročno će tako i ostati, no pitanje je što će biti dugoročno.

Nikad ne reci nikad, komentirao je za medije glavni čovjek za financije Netflixa Spencer Neumann glasine o oglasima na Netflixu. Kaže kako im to trenutačno nije u planu, ali to nije jedna od stvari kojima se u potpunosti protive u kompaniji. Kako prenose na Reutersu, dio analitičara s Wall Streeta smatra kako bi upravo pretplatnički model koji bi bio jeftiniji, no koji bi obuhvaćao i oglašavanje, mogao Netflixu donijeti novi izvor profita.

Slika nije dostupna Prvi čovjek Xboxa komentirao posljednje poteze Netflixa: “Mislim da je pametno to što rade”

Neumann je komentirao situaciju s oglašavanjem nakon što je Walt Disney Co prošli tjedan najavio kako će predstaviti opciju za svoj streaming servis Disney+ koja će obuhvaćati i prikaz oglasa. On kaže kako je njihov trenutačni poslovni model odličan te da se globalno može odlično skalirati, no naglašava kako im je teško ignorirati ono što rade njihovi konkurenti.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti