Hoće li Twitter preteći Facebook?

Array

Zimo Zimo Zimo | 02.11.2010. / 10:01

Hoće li Twitter preteći Facebook?

Sve veći rast društvene mreže Twitter dokazuju impresivne brojke koje je iznio Evan Williams za New York Times. Twitter je samo protekla dva mjeseca dodao 30 milijuna novih članova, te sad ima 175 milijuna članova.

Ta brojka pokazuje kako Twitter ima više korisnika nego Facebook u istom vremenskom periodu, točnije nakon 4 i pol godine od svojeg osnutka. Zanimljivo je da je Twitter u početku imao slab porast broja korisnika (za razliku od Foursquarea), no zadnjih godina izgleda kako je ulovio dobar momentum, te se čak 70 milijuna novih korisnika pojavilo na Twitteru od travnja ove godine.

Nakon godinu i pol, Twitter je imao 503,000 korisnika, a samo 16 mjeseci kasnije taj broj porastao je na čak 58 milijuna, nakon čeka se udvostručio nakon sljedećih 14 mjeseci i utrostručio nakon 22 mjeseca.

Prave stvari za Twitter događale su se ove godine. U svojoj 4 godini postojanja, Twitter je porastao sa 105 milijuna na čak 175 milijuna korisnika, te se očekuje da će do kraja godine ta brojka proći 200 milijuna. Podsjetimo se, Facebook trenutno broji preko 500 milijuna korisnika. Iako su brojke za Twitter i Facebook impresivne, MySpace je taj koji još uvijek drži rekorde. Naime on je u samo 3 godine stigao do 100 milijuna korisnika, dok je Facebooku i Twitteru trebalo 4 godine.

Iako još uvijek mnogi ne žele otvoriti svoje profile na Twitteru, možda ih ove brojke potaknu da krenu u istraživanje ove društvene mreže, jer očito je kako nam to postaje svakodnevnica u životu. Ako pak imate Twitter, možete nas followati na linku ispod.

Što vi mislite, hoće li Twitter preteći Facebook?

Pratite zimoonline na Twitteru

Photo via [prettymuchamazing] [socialmediainfluence]

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti