Homtom HT10 ima novu generaciju tehnologije za prepoznavanje rožnice oka

Nekad filmska znanstvena fantastika danas postaje stvarnost, pa tako već imamo tehnologiju za prepoznavanje rožnice oka.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 31.08.2016. / 19:17

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Homtom-ov model HT10 u svoj je uređaj ugradio drugu generaciju tehnologije za prepoznavanje rožnice oka. Naime, poznato je da je svaka rožnica oka jedinstvena i vrlo teško se mijenja, što znači da se pomoću nje može postići točnost i sigurnost, za razliku od otiska prstiju.

Otključavanja telefona vrši se na jednostavan način da samo pogledate u prednju kameru uređaja, a tehnologija će sama odraditi posao i prepoznati vašu rožnicu oka, te vam dati pristup samom uređaju. Ovo je dakako bolja stvar od čitača otiska prstiju koji ponekad znaju biti masni ili znojni, a što će onemogućiti otključavanje uređaja.

Uz ovu novu tehnologiju HT10 ima i prilično dobre karakteristike poput 5.5 inčnog FullHD ekrana, 4GB RAM-a i 32GB interne memorije, te deseterojezgrenog procesora Helio20.

Što se tiče samih kamera, HT10 dolazi s prednjom kamerom od 8MP te stražnjom od čak 21MP s autofokusom i bljeskalicom. Baterija od 3200mAh nudi dobre performanse, a uređaj nudi i ostale značajke kao što su Hotknot, OTK, OTA, pametne geste i geste za ‘buđenje’ uređaja.

Iako HT10 možemo svrstati u viši rang mobilnih uređaja, njegova cijena je zadržana na niskoj ljestvici, pa tako za ovaj uređaj trebate odvojiti svega 200 dolara, što je vrlo povoljno ako s nas pita. 

Više informacija o uređaju možete saznati na ovom linku.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti