Honor predstavio novu gaming strategiju, a razmišlja i o ulasku u esport

Honor će svoju temeljnu gaming tehnologiju podići na novu razinu fokusirajući se na tri stupa - više od pametnog telefona, više od razvoja i više od gaminga.

Martina Čizmić | 23.08.2019. / 08:39

Gaming na Honor View20 (Foto: Honor)

Gamescom sajam savršeno je mjesto da svi koji posluju u industriji videoigara pokažu što planiraju za sljedeću godinu. Tako je i Honor objavio svoju novu gaming strategiju kojoj je glavni cilj unaprijeđenje mobilnog igranja putem tehnologije, esporta i zajedničkog razvoja. 

Honor će svoju temeljnu gaming tehnologiju podići na novu razinu fokusirajući se na tri stupa - više od pametnog telefona, više od razvoja i više od gaminga.

Naklonost igrača pridobili su svojim pametnim telefonima kreiranima za igranje. Tako je Honor 20 Pro opisan kao „gaming powerhouse“ koji se jednostavno i ugodno koristi pri igranju bilo koje zahtjevne igre.

No, Honor smatra da gameri žele više od pametnog telefona kako bi održali svoje gaming navike stoga su predstavili Honor GamePad, dodatak za Honor pametne telefone koji daje još bolje iskustvo igranja. Honor GamePad ima šest tipki, povezuje se s mobilnim uređajem preko Bluetootha i nudi dodatnu bateriju od 400mAh s USB-C konektorom kako bi se vrijeme igranja dodatno produžilo. Honor GamePad kompatibilan je sa svim igrama na tržištu koje podržavaju Bluetooth kontrolu. Konfiguracija tipaka određuje se u postavkama igara.

Honor View20 primjer je suradnje branda pametnih telefona s gaming studijima u razvoju sportskih igara s kontrolom pokreta, poput Fancy Skiinga i Fancy Dartsa, koristeći komponentu TOF 3-D kamere, koja također podržava USB-HDMI vezu za bolji doživljaj. Kako bi podržao programere u stvaranju novih igara, Honor će surađivati ​​s odabranim gaming studijima, Indie i etabliranim, te će kroz API sučelje pružiti pristup razvoju gaminga s ovakvom tehnologijom.

Budući da se 18% Honorovih korisnika izjasnilo gamerima, Honor razmatra mogućnost ulaska u esport arenu partnerstvom s poznatim igračima i održavanjem natjecanja na međunarodnoj razini. Više informacija bit će dostupno u drugoj polovici 2019. godine.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti