Housemarque postaje dio Sony Interactive Entertainmenta i nastavlja raditi igre za PlayStation

Housemarque će se pridružiti globalnim razvojnim poslovima PlayStation Studios i bit će 13. studio koji se pridružuje PlayStation Studios obitelji.

Martina Čizmić | 29.06.2021. / 15:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Sony Interactive Entertainment je objavio dovršetak akvizicije Housemarque Oy, vodećeg programera igara i svog dugogodišnjeg partnera koji je razvio osam naslova ekskluzivno za PlayStation konzole, uključujući Returnal, Nex Machina i Alienation.

Kako ističu iz Sonyja, nedavnim izdanjem Returnala - iznimno popularne PlayStation 5 ekskluzive, Housemarque je dodatno razvio svoj prepoznatljiv način igranja i spojio ga kroz jezivi narativ u 3D bullet-hell pucačinu. Sa sjedištem u Helsinkiju u Finskoj, Housemarque će se pridružiti globalnim razvojnim poslovima PlayStation Studios i bit će 13. studio koji se pridružuje PlayStation Studios obitelji.

Housemarque je tijekom godina prilagodio svoju kreativnu paletu širokom spektru PlayStation igara koje su neprestano pokazivale snagu našeg hardvera, rekao je Jim Ryan, predsjednik i izvršni direktor tvrtke Sony Interactive Entertainment. Dolazak Housemarquea u PlayStation Studios ističe našu predanost suradnje s najboljim razvojnim timovima u industriji i pružanju novih iskustava koja se mogu naći samo na PlayStation platformi.

S dokazanim rezultatima u stvaranju originalnih igara koje sadrže najbolje igranje u klasi, Housemarque je izuzetno uspješan studio i oduševljeni smo što im službeno možemo poželjeti dobrodošlicu u PlayStation Studios obitelj, rekao je Hermen Hulst, voditelj PlayStation Studia. Svojim je zapanjujućim stilom igre, jezivom pričom i svijetom bez milosti, Returnal je očarao PlayStation publiku i radujemo se suradnji s timom kako bismo oživjeli njihovu ambicioznu kreativnu viziju budućih projekata.

Nakon više od 15 godina uspješne suradnje, uzbuđeni smo što ćemo još više pojačati svoj potencijal i pridružiti se PlayStation Studios, rekao je Ilari Kuittinen, suosnivač i generalni direktor Housemarquea. Returnal je dokaz našeg čvrstog odnosa s PlayStation Studios i organizacijom koja vjeruje u nas i daje nam slobodu da istražimo svoju kreativnost i razvijemo nešto jedinstveno. Jedva čekamo da obožavateljima PlayStationa donesemo više svježih, novih iskustava.

Kako ističu, svakodnevne operacije nastavit će voditi Housemarqueov trenutni menadžerski tim u suradnji s PlayStation Studios timom za vanjski razvoj, a uvjeti  transakcije kao i njena ukupna vrijednost nisu objavljeni.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti