Gaming je postao globalni fenomen s 2,3 milijarde igrača diljem svijeta. Njihova želja da postignu što bolji rezultat vodi ih u odabiru uređaja na kojemu igraju, a performanse postaju odlučujući faktor. Dok 38% igrača nastoji savladati igru, njih 35% je usmjereno na natjecanje i unapređivanje vještine igranja.

Ljubitelje videoigara, prave gamere, očekuje prava poslastica iz HP-a, točnije iz njihove gamerske serije OMEN. Naime, HP je predstavio napredni OMEN softver i usluge, kao i novi OMEN i Pavilion Gaming hardver.

Napredni OMEN softver omogućuje igranje na novoj razini

Uvođenje značajke Coaching i novih usluga za igre u programu OMEN Command Center igračima omogućuje stalni napredak i vrhunske rezultate.

Značajka Coaching za OMEN računala dolazi s inicijalnom podrškom za League of Legends, a u planu je i više igara. Ovaj alat tvrtke Mobalytics koji radi po principu umjetne inteligencije analizira izvođenje igre i pruža ključne podatke o prednostima i nedostacima kako bi igrači postizali bolje rezultate.

Značajka My Games igračima omogućuje upravljanje uređajima i pristup bibliotekama igara na jednome mjestu za brzo i jednostavno pronalaženje omiljenih igara. Uključuje praćenje izvođenja igre u stvarnom vremenu da bis provjerili koliko vremena provode igrajući određene igre, kao i tjedna izvješća.

Nova značajka Profiles omogućuje izradu profila na temelju raspoloženja, aktivnosti ili igara za OMEN računala i dodatnu opremu te uključuje podršku za tipkovnicu OMEN Sequencer i miša OMEN Photon.

Novi zasloni i dodatna oprema

Osim naprednog softvera i usluga za igre, HP je najavio i nove zaslone i dodatnu opremu, uključujući zaslon OMEN X 27 za e-sports, slušalice OMEN Mindframe Prime, tipkovnicu OMEN Encoder i različite proizvode iz serije dodatne opreme OMEN Transceptor. Portfelj Pavilion Gaming širi se stolnim računalom Pavilion Gaming prikladnim za nadogradnju, tipkovnicom Pavilion Gaming 800 i prvim HP-ovim gaming prijenosnim računalom Pavilion Gaming 15 s AMD procesorom. Ovaj je portfelj zaokružen zaslonima HP 22x i HP 24x, idealnim za igrače koji traže kvalitetu po povoljnijoj cijeni.

Novi zaslon OMEN X 27 dolazi s  Quad HD2 (2560 x 1440) razlučivosti, HDR tehnologijom i DCI P3 gamutom boja od 90% koji omogućuju interaktivan gaming doživljaj. Da bi držao korak s brzinom slika u sekundi koju imaju vrhunska računala, a koja je za igrače na esport razini imperativ, ovaj zaslon ima frekvenciju osvježavanja od 240 Hz1 i brzinu odaziva od 1 ms, uključujući i certifikat za AMD Radeon FreeSync 2 HDR9 koji osigurava besprijekoran prikaz čak i u HDR načinu rada. 

OMEN Mindframe Prime slušalic (Foto: HP)

Uz nove slušalice OMEN Mindframe Prime predstavljeno je nekoliko zanimljivih novih rješenja. Revolucionarna značajka aktivnog hlađenja pomoću tehnologije FrostCap uključuje značajku pasivnog hlađenja zahvaljujući novom grafitnom raspršivaču topline u velikim jastučićima. Ugrađeni 7.1 surround sustav s tehnologijom C-Media Xear stvara realističnan doživljaj prostora za precizno lociranje zvukova u igri. Mikrofoni s dodatnom značajkom prigušivanja vanjske buke (ENC) prigušuju ostale zvukove u prostoriji, pa suigrači mogu jasno čuti glas u žaru bitke. Isto tako, novi OMEN Audio Lab u sklopu programa OMEN Command Center omogućuje potpunu kontrolu zvuka zahvaljujući 10-pojasnom ekvilizatoru koji dolazi s različitim zadanim postavkama, opcijom prilagodbe razine zvuka te prekidačima za 7.1 surround sustav i mikrofone sa značajkom prigušivanja vanjske buke.

Osim mehaničke tipkovnice s plavim prekidačima koje su trenutačno dostupne za tipkovnicu OMEN 1100, nova tipkovnica OMEN Encoder dolazi sa smeđim prekidačima Cherry MX Red i Cherry MX za one igrače koji žele iznimno brz i besprijekoran rad ili nešto tišu tipkovnicu s taktilnim prekidačima, uz funkciju koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover) i integraciju programa OMEN Command Center.

Računala za okorjele gamere

Stolno računalo Pavilion Gaming pruža niz opcija za nadogradnju sustava u novom kompaktnom dizajnu od 15 l. Dizajn uključuje utore za nadogradnju za do tri tvrda diska i mogućnost nadogradnje memorije, grafičkih, mrežnih i Wi-Fi kartica. Opcije procesora uključuju Intel i7 osmerojezgreni procesor 9. generacije ili AMD Ryzen 7 osmerojezgreni procesor 3. generacije, grafičku karticu NVIDIA GeForce serije RTX 2070 i najnovije serije RTX 2060 SUPER te do 32 GB DDR4 memorije.

Najnovije prijenosno računalo Pavilion Gaming 15 prvo je HP-ovo prijenosno računalo s AMD procesorom Ryzen 7 u elegantnom crnom kućištu, uz grafičku karticu NVIDIA GeForce GTX 1660Ti s Max-Q dizajnom i zaslon s ultratankim rubovima od 144 Hz ili 60 Hz1 i 1080 px. Dva ventilatora, široki otvori u stražnjim kutovima i veliki otvori za zrak povećavaju protok zraka, što omogućuje optimalne performanse i hlađenje uređaja tijekom dulje upotrebe. Izrađeno za pouzdan rad pri izvođenju igara i kreiranju sadržaja te opremljeno opcijom Wi-Fi 5 koja podržava brzine prijenosa u gigabitima.

Tipkovnica Pavilion Gaming 800 odlikuje se tihim i brzim mehaničkim prekidačima s funkcijom koja omogućuje kombinaciju više tipki odjednom (N-key rollover), udobnom odvojivom podlogom za zapešće i LED osvjetljenjem u četiri zone s promjenjivim pozadinskim osvjetljenjem.

Ovi noviteti u Pavilion Gaming sustavu savršeno odgovaraju gaming zaslonima HP 22x i HP 24x. Oba imaju frekvenciju osvježavanja od 144 Hz i brzinu odaziva od 1 ms, tehnologiju AMD Radeon FreeSync, integrirane zvučnike visoke kvalitete i prilagodljivo postolje. Zaslon HP 24x kompatibilan je s tehnologijom G-SYNC i ima ultratanke rubove za uistinu interaktivan gaming doživljaj.

OMEN Encoder tipkovnica (Foto: HP)

Cijene i dostupnost

Zaslon OMEN X 27 dostupan je po cijeni od 5.299 kuna, slušalice OMEN Mindframe po cijeni od 1.499 kuna, a tipkovnica OMEN Encoder po cijeni od 1.099 kuna.

Stolno računalo Pavilion Gaming dostupno je po cijeni od 4.699 kuna, dok će za prijenosno računalo Pavilion Gaming 15 biti potrebno izdvojiti 6.299 kuna.

Tipkovnica Pavilion Gaming 800 dostupna je po cijeni od 799 kuna, dok su zasloni 22x i 24x dostupni po cijeni od 1420 odnosno 1880 kuna. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju