HP predstavio prvi gaming laptop s dva zaslona i brojne druge gaming proizvode

Novi HP-ovi proizvodi namijenjeni su i prilagođeni potrebama profesionalnih, ali i gamera amatera.

Martina Čizmić | 30.05.2019. / 11:07

Galerija

Na ovogodišnjem HP-ovom Gaming Festivalu u Pekingu predstavljen je cijeli niz inovacija i poboljšanja na HP-ovim gaming linijama - Omen i Pavillion Gaming.

Istraživanja u gaming industriji pokazuju da se 82% korisnika služi mobilnim telefonima za slanje poruka tijekom igranja, 61% sluša glazbu, a 49% gleda prijenose igara uživo i videosadržaje te pregledavaju internet. Imajući to na umu, HP je na računalo OMEN X 2S dodao drugi, dodirni zaslon od šest inča (1080 px) koji igračima omogućuje slanje poruka u WeChatu ili WhatsAppu, pregledavanje Spotifya, gledanje Twitcha i YouTubea, a može poslužiti i kao središte za softver OMEN Command Center.

Pomicanje granica mogućnosti naših vrhunskih revolucionarnih proizvoda odražava HP-ov pristup inovaciji, izjavila je Anne-Sophie Hadberg, glavna direktorica odjela Osobni sustavi za poslovne korisnike za regiju Europe, Bliskog Istoka i Afrike (EMEA), HP Inc. Imamo velike ciljeve za robnu marku OMEN, a OMEN X 2S zorno prikazuje kako se postavljaju novi standardi i mijenja način upotrebe gaming prijenosnih računala.

Omen računala za zagrižene gamere

OMEN X 2S (Foto: HP)

OMEN X 2S ima dodatnu značajku preslikavanja zaslona koja omogućuje rezanje i povećavanje dijelova glavnog zaslona na drugom zaslonu (npr. kopiranje karte u trkaćim igrama), čime se pogled zadržava na sredini zaslona te više nema toliko potrebe za pomicanjem glave lijevo-desno.

Ovaj uređaj s metalnim kućištem od 20 mm prvo je gaming prijenosno računalo od 15 inča koje ima sustav hlađenja tekućim metalom sa spojem Thermal Grizzly Conductonaut. Rezultat je raspršivanje topline uz 10 puta veću toplinsku vodljivost silikonskog toplinskog maziva, do 28% veću brzinu slika u sekundi (FPS) od uobičajenih maziva prilikom ispitivanja na aplikaciji Apex Legends te 8,5% brže vrijeme protoka u ispitivanju Blender Benchmark.

Manje, bolje i snažnije dobar je opis najnovijih verzija prijenosnih računala OMEN 15 i OMEN 17. Odlikuju se 20%, odnosno 18% tanjim kućištem u odnosu na prethodne verzije - 20, odnosno 27 mm.

Sva tri uređaja uključuju OMEN Tempest, rješenje za prijenosa topline s ventilatorom od 12 V, trostranim rješenjem hlađenja koje omogućuje protok zraka s pet strana.

OMEN 17 odlikuje se grafičkim procesorom NVIDIA GeForce serije RTX 2080 koji omogućuje realističan prikaz, a OMEN X 2S i OMEN 15 imaju Max-Q6 dizajn s najnovijim mobilnim procesorom Intel Core i9 9. generacije, Turbo frekvencijom do 5,0 GHz, 8 jezgri i 16 niti te do 32 GB radne memorije.

OMEN 17 (Foto: HP)

Gameri tako imaju na raspolaganju najnoviju tehnologiju pohrane s opcijama koje uključuju novu Intel Optane memoriju H10 s pohranom na SSD disku. Novi standard Intel Wi-Fi 6 (802.11ax) koji podržava brzine prijenosa u gigabitima omogućuje napredan gaming doživljaj s do 3 puta većom brzinom prijenosa datoteka u usporedbi s Wi-Fi 5 (802.11ac). Tu je i zaslon od 1080 px s frekvencijom osvježavanja do 240 Hz (standard za e-sports natjecanja) te grafički procesor NVIDIA G-SYNC za OMEN X 2S, dostupan i u određenim konfiguracijama uređaja OMEN 15 i OMEN 17.

Svestran gaming doživljaj u pokretu

Najnovije prijenosno računalo HP Pavilion Gaming 15 dizajnirano je s tanjim kućištem koje je za 8% kraće od prethodnog modela te je predstavljeno s novim prijenosnim računalom HP Pavilion Gaming 17. Tehnološka unapređenja na svim razinama, od mobilnog procesora Intel Core i5/i7 9. generacije za vrhunske performanse do nedavno predstavljenog grafičkog procesora NVIDIA GeForce GTX 1660 Ti s Max-Q dizajnom.

HP Pavilion Gaming 15 (Foto: HP)

Stručno izrađen za precizno pomicanje pokazivača uz brojne opcije prilagodbe kao što su DPI i RGB svjetlosni efekti, miš HP Pavilion Gaming 200 korisnicima pruža nevjerojatan gaming doživljaj. Savršeno funkcionira s podloškom HP Pavilion Gaming 400 s površinom obloženom tkaninom sa zaštitom od habanja koja odgovara različitim stilovima igre te gumenom podlogom za stabilnost.

Upravljanje hardverom na jednom mjestu

Od samog početka OMEN Command Center razvija se kao softversko rješenje za upravljanje gaming hardverom. Značajka Performance Control prilagođava brzinu okretaja ventilatora za pojačano hlađenje ili bolje performanse, ovisno o odabranim postavkama. Nova značajka OMEN Dynamic Power upravlja snagom procesora i grafičkog procesora, ovisno o tome što se u određenom trenutku više koristi, kako bi se postigla što veća brzina slika u sekundi. Ta napredna nova rješenja zajedno doprinose izvođenju igre te omogućuju visoku razinu fleksibilnosti.

Izniman dizajn zaslona OMEN X 25 i OMEN X 25f omogućuje maksimalnu brzinu slika u sekundi (FPS). Ovi zasloni imaju ultratanke rubove, brzinu odaziva od jedne milisekunde, a tehnologije NVIDIA G-SYNC i AMD Radeon FreeSync omogućuju sinkroniziranje vrhunske frekvencije osvježavanja od 240 Hz s grafičkim procesorom za besprijekoran prikaz.

HP Pavilion Mousepad 400 (Foto: HP)

Uz nova gaming računala, HP je predstavio i popratnu opremu osmišljenu za što ugodnije igranje.

Bežični miš OMEN Photon ima različite opcije prilagodbe, uključujući dodatke za oslanjanje prstiju koji se mogu ukloniti i 11 prilagodljivih gumba. Ovaj pažljivo dizajnirani miš ima sustav ujednačavanja naprezanja koji omogućuje klikanje bez napora, kako za male, tako i za velike prste. Da bi se uklonili problemi vezani uz vrijeme čekanja, povezivanje i trajanje baterije bežičnog miša, OMEN Photon ima proaktivnu bežičnu tehnologiju od 2,4 GHz, brzinu odaziva klika od 0,2 ms, mogućnost punjenja baterije na bilo kojoj površini s Qi tehnologijom te bateriju koja omogućuje do 50 sati rada.

Omen X 25 (Foto: HP)

Zahvaljujući značajkama za Qi bežično punjenje podložak za miša OMEN Outpost omogućuje punjenje miša OMEN Photon u roku od 2,5 sata,  a dolazi i s USB-A passthrough priključkom za bežični hardverski ključ i prilagodljivo RGB LED osvjetljenje softvera OMEN Command Center

Cijene i dostupnost

Prijenosno računalo OMEN X 2S bit će dostupno u Hrvatskoj u srpnju po cijeni već od 19.999 kuna, dok će za OMEN 17 biti potrebno izdvojiti od 7.999 kuna, odnosno 7.899 kuna za OMEN 15.

Zaslon OMEN X 25 bit će dostupan u Hrvatskoj krajem srpnja po cijeni već od 4.899 kuna, a OMEN X 25f od 3.499 kuna.

Bežični miš OMEN Photon bit će dostupan krajem srpnja po cijeni već od 1.100 kuna, a podložak za miša OMEN Outpost po cijeni već od 999 kuna.

Prijenosno računalo HP Pavilion Gaming 17 bit će dostupno u srpnju po cijeni već od 5.999 kuna, HP Pavilion Gaming 15 od 5.899 kuna, miš HP Pavilion Gaming 200 od 199 kuna, a podložak za miša HP Pavilion Gaming 400 od 299 kuna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti