Hrvatska agencija u finalu najprestižnije digitalne nagrade, uz bok Googleu, Netflixu i Vogueu

Za nominaciju je zaslužna izravna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video koji su osvojilli simpatije međunarodnog IADAS žirija među kojima se nalaze najveći digitalni stručnjaci.

Martina Čizmić | 30.04.2020. / 13:00

Ekipa Humana (Foto: Human)

Međunarodna akademija digitalnih znanosti i umjetnosti (IADAS) proglasila je finaliste ovogodišnjeg 24. izdanja Webby Awards, jedne od najprestižnijih nagrada na internetu, a hrvatska agencija Human u finalu je u kategoriji Najbolje prakse na webu, i to za vlastitu stranicu humaninteraction.com.

Kako ističu iz Humana, za nominaciju je zaslužna izravna i opuštena komunikacija, efektna fotografija i video koji su osvojilli simpatije međunarodnog IADAS žirija među kojima se nalaze najveći digitalni stručnjaci.

Kategorija "Best practices" jedna je od najstrožih kategorija i služi kao standard industrije za korištenje inovativne i napredne prakse u izrade web stranica. Radovi moraju pokazati izvrsnost prema svih šest kriterija Akademije: sadržaju, strukturi, navigaciji, vizualnom izričaju, interaktivnosti, funkcionalnosti i ukupnom iskustvu.

Web stranica Humana tako se našla u društvu finalista među kojima su Google i nizozemska nacionalna aviokompanija KLM. Od ostalih finalista izvan kategorije nalaze se mnoga poznata imena među kojima su HBO, NASA, Spotify, Saturday Night Live, BBC, Lego, UNICEF ali i pojedinci: Leonardo DiCaprio, Idris Elba, Wiz Khalifa, Serena Williams i Tom Hanks za koje je žiri ocijenio da su svojom aktivnošću pridonijeli razvoju interneta prošle godine.

Osim nagrade žirija, svi radovi natječu se i za glas publike pod nazivom Webby People’s Voice. Glasovi se daju putem poveznice, a za Human moguće je glasati sve do 7. svibnja.

Za razliku od prethodnih godina kada se nagrada dodjeljivala u New Yorku, zbog trenutačnih okolnosti ovogodišnja dodjela odvijat će se online pa tako ovogodišnji Webby nosi naziv “WFH: Webbys From Home”. Internet je trenutno naše ljepilo. To je najmoćniji alat kojim se podržavamo i uzdižemo pa zato ne čudi da su ovogodišnji finalisti kompanije i pojedinci koji su se iskazali kao predvodnici u informiranju i pomaganju svijetu u ovom trenutku, izjavila je Claire Graves, izvršna direktorica nagrade The Webby Awards. Pobjednici 24. Webby Awards i Webby Poeple’s Voice bit će proglašeni 27. svibnja.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti