Hrvatska je u srpnju bila hit na Googleu

Zanimljivo, pojam "premijer" u vezi s Hrvatskom tražio se čak 3050 posto češće nego mjesec ranije.

Martina Čizmić | 01.08.2018. / 22:55

Galerija

Srpanj je bio mjesec u kojem je Hrvatska dominirala na internetu. Točnije, zahvaljujući Svjetskom nogometnom prvenstvu i uspjehu hrvatske reprezentacije, u cijelom se svijetu guglala upravo Hrvatska.

Google Trends - svijet (Foto: Screenshot/GoogleTrends) (Foto: Screenshot/GoogleTrends)

Prema podacima Google Trendsa za srpanj, pojam "Hrvatska - zemlja na Balkanu" i "Hrvatska", nalaze se među pet pojmova koji su zabilježili najveći rast broja pretraga na Googleu. Taj je pojam ujedno i najtraženiji u kategoriji pretrage fotografija, ali i među pet najtraženijih na YouTubeu. Tako je pretraživanje pojma "Hrvatska" u svim kategorijama poraslo za 250 posto.

Google Trends - fotografije (Foto: Screenshot/GoogleTrends) (Foto: Screenshot/GoogleTrends)

Također, među najtraženijim pojmovima vezanima uz Hrvatsku treba istaknuti pretrage "odnosi Hrvatske i Rusije" te "Kolinda Grabar-Kitarović". Upravo je ime predsjednice Hrvatske zabilježilo rast od impresivnih 2400 posto. Zanimljivo, pojam "premijer" u vezi s Hrvatskom tražio se čak 3050 posto češće nego mjesec ranije.

Google Trends - Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Screenshot/GoogleTrends) (Foto: Screenshot/GoogleTrends)

Podaci Googlea tako potvrđuju podatke koje je već ranije iznijela Hrvatska turistička zajednica, a prema kojima se broj pretraživanja i posjeta njihovoj internetskoj stranici povećao za više od 250 posto tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva.

Procjenjuje se da je tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva gotovo trećina svih ljudi na Zemlji vidjela, barem jedanput, nešto o Hrvatskoj.

Treba istaknuti i da je nakon završetka Svjetskog nogometnog prvenstva zabilježen velik pad u učestalosti pretraživanja pojmova vezanih uz Hrvatsku. Bilo je dobro dok je trajalo, zar ne?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti